Poznati izvođači 5. Bluespring festivala

Rolin Humes
Rolin Humes

Peto izdanje novigradskog Bluespring festivala održat će se u subotu, 4. travnja, na dobro znanoj lokaciji - u kino dvorani na novigradskoj obali.

Ovaj festival je u svojim prethodnim izdanjima ugostio brojne renomirane izvođače kao i neka manje poznata no zanimljiva i kvalitetna imena, te su tu, između ostalih, nastupili Mike Sponza, Bob Margolin (Muddy Waters, Johnny Winter,Allmann Brosthers), Joyce Youille (Donna Summer, Laura Pausini), Meena Cryle and Chriss Fillmore (proglašena najboljom europskom blues pjevačicom, koja između ostalih surađuje sa Sardinasom), domaći Vervet, Delta blues gang, Elvis Stanić Power Trio, The Cyborgs, The Mescal Moon...

Od organizatora, Udruge za stare i mlade, saznajemo i tko nastupa na ovogodišnjem novigradskom koncertnom blues maratonu - headlineri festivala su odlični riječki Rolin Humes, koji su bolje znani u inozemstvu nego u Hrvatskoj - tako su nastupali diljem Europe, a njihove pjesme vrte se na američkim, britanskih i njemačkim radio postajama. Inače, grupa je nastala 2011. godine, kad su se članovi ovog sastava upoznali na spontanom jam sessionu u klubu Tunel u Rijeci. Debitantski album "Rolin Humes welcomes you to the Penultimate Supper 6/8" te su svojom glazbom osvojili brojne pohvale kritike kao i brojnu publiku, a kvaliteta je ovjenčana i nagradama. Trenutno Rolin Humes snimaju drugi album radnog naziva "Rolin Humes presents Rolin Blues".

Iz Sremske Mitrovice u Novigrad dolazi sastav The Gamblers, koji sviraju već puna tri desetljeća, točnije od 1984. godine. Grupu čine pjevači i gitaristi Marin Balenović i Aleksandar Stanulović Stanley, basist Željko Bacalo, saksofonist Goran Nedić Nele, klavijaturist Aleksandar Maksimović i bubnjar Borko Voljanek, a izvode blues repertoar prožet raznim utjecajima.

Također, na Bluespring festivalu nastupa i jedan lokalni bend - to su novigradski Wrong Business, a grupu čine Davor Hačić na gitari, Franko Puhalj na basu, Željko Kmet na bubnjevima i Dušan Prosen na hammond orguljama. Oni će odsvirati repertoar blues covera, gdje će se naći pjesme izvođača poput Johna Mayalla, Allman Brothersa, Freddieja Kinga i drugih.

Koncert počinje točno u 21.30 sati, a ulaz na ovaj festival blues glazbe je besplatan. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter