Poreč u ritmu salse

Vrhunski plesači i pedagozi
Vrhunski plesači i pedagozi

U porečkoj Zelenoj Laguni održava se prvi Salsa Festival Poreč koji je već od dana otvaranja, u petak, pridobio zanimanje javnosti i publike kako domaće tako i turista. Sinoć su predstavljeni svi umjetnici-plesači koji su uz cjelonoćno plesanje održali i niz tečajeva iz gotovo svih vrsta latino plesova. Predstavljanje je teklo uz plesne akrobacije svjetski poznatih imena, a dan ranije započeli s su predavanja u čak 40 radionica.

Posebno bi valjalo istaknuti ovogodišnje artiste iz područja plesa, kao što je Roly Maden iz Kube, svjetski priznati izvođač te učitelj salse u kubanskom stilu, iz Pariza je došao Mouaze Konate s plesnom partnericom Hrvaticom Eleonorom Jauk Ellom, iz Zelenortske Republike zaplesao je Helio Santos, svjetski poznat plesač i učitelj Kizombe. Također, treba spomenuti još puno drugih poznatih imena iz svijeta latino plesa, ne manje važnih, koji su došli u Poreč, kao što su Anne i Anichi iz Njemačke, Gaby i Estefy iz Španjolske, Massimo Forlani, Marina i Alex te brojni drugi vrhunski plesači, učitelji plesa i zabavljači.

Cijela se manifestacija Lagune Poreč održava u suradnji s poznatim hrvatskim plesačem i pedagogom Eliom Bašanom. Salsa Festival Poreč završava u ponedjeljak. (E. VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter