Počinje 22. Monteparadiso hardcore punk festival

Monteparadiso festival (arhiva)
Monteparadiso festival (arhiva)

U petak i subotu u unutarnjem dvorištu Rojca održat će se 22. Monteparadiso hardcore punk festival, najstariji festival nezavisne scene u regiji koji će ove godine okupiti 12 bendova s domaće i međunarodne scene, predvođene legendarnim britanskim bendom Chaos UK. Ovaj je bend osnovan u Engleskoj 1979. godine, a zajedno s bendovima Discharge i Disorder podigao je pravu revoluciju na britanskoj hardcore punk sceni. Sredinom 80-ih gotovo su u cijelosti promijenili postavu benda i odradili na stotine koncerata po cijelom svijetu, uključujući i Japan, gdje su bili prvi engleski punk bend na turneji, a do danas su objavili 24 izdanja.

U petak će nastupiti Sick Crap iz Pule, Barney Gumble iz Slovačke, Xaxaxa iz Makedonije, Motus iz Zagreba, Concrete Worms iz Srbije i Meinhof iz Velike Britanije. U subotu će svirati Ponor iz Zagreba, Deer In The Headlights iz Bosne i Hercegovine, Culto del Cargo iz Italije, Aggrenation iz Švedske, Unfixed i Chaos UK iz Velike Britanije. Od ranije najavljenih bendova ipak je otpao Poison Idea zbog otkazivanja cjelokupne europske turneje u sklopu koje su trebali nastupiti i na Monteparadisu.

Vrata dvorišta Rojca otvaraju se u 20 sati, dok će koncert započeti u 21 sat, a festival kao i uvijek organizira udruga Monteparadiso.

Ulaznica za petak košta 70 kuna, za subotu je nešto skuplja pa treba izdvojiti 90 kuna, a za oba dana stoji 130 kuna. Moći će se kupiti isključivo na festivalskoj lokaciji prije početka festivala i za vrijeme njegovog trajanja. Više informacija može se pronaći na monteparadiso.blogspot.com. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter