Počelo Svjetsko prvenstvo u sportsko-modernom plesu

Juniori u dance showu pokazali su zavidne vještine
Juniori u dance showu pokazali su zavidne vještine

Hip hop, belly dance, electric, freesyle dance, twist, boogie-woogie samo su neke od kategorija u kojima je u Domu sportova Mate Parlov počeo prvi natjecateljski dan 12. Svjetskog prvenstva u sportsko-modernim plesovima koji traje do 25. svibnja.

Ako je suditi po prvom danu natjecanja, idućih se dana očekuje zaista puno plesa, dobrih vibracija, zanimljivih koreografija, plesača, a sve to začinjeno dobrom energijom koja se i danas osjetila.

Iako je poanta biti najbolji, plesači kao da za to nisu marili - važno je bilo ostaviti "srce na parteru", prenijeti emociju i uživati u onome što rade. Konačni rezultat donose suci, a ocjenjivala se koreografija, sinkroniziranost te tehnika. Netko je u tom bio bolji, netko malo lošiji, no svim je plesačima zajednička karakteristika ljubav prema plesu i predanost da se usavrše.

Pokazali su to i juniori i seniori koji su u svojim kategorijama pokazali do kojeg su stupnja napredovali. Pula je, inače, po drugi put domaćin prvenstva što potvrđuje činjenicu da je "posao" 2008. godine dobro odrađen te da nam se plesači-natjecatelji rado vraćaju.

Ove godine na prvenstvo se prijavilo više od dvije tisuće plesača iz više od 30 zemalja svijeta. Natjecanja počinju svaki dan od 9 sati i traju do 21 sat, a nakon toga slijede opuštajući partiji u hotelu Pula. Ondje će se također odvijati zanimljive manifestacije pa je tako danas u planu izbor za miss svjetskog prvenstva.

Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 35 kuna, a za sve dane natjecanja 100 kuna. U cijenu je uključen ulazak na partije. Organizator prvenstva je KUD TASA- Art Dance Studio. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter