Po kiši i do koljena u blatu uživali u 9 sati svirke

Petkotina u Buzetu
Petkotina u Buzetu

Iako je kiša uvelike poremetila planove i otežala buzetskom Klubu mladih BUM organizaciju Petkotine, festival alternativne glazbe u svom devetnaestom izdanju uspješno je održan na nogometnom igralištu Most u Buzetu, pored rijeke Mirne. S obzirom na uvjete, bio je solidno posjećen i premašio broj od tisuću posjetitelja koji su usprkos kiši i do koljena, u blatu popratili devet satni koncert.

Fanovi ispred bine

Buzetski Woodstock, kako su mu taj dan tepali organizatori, započeo je punk bendom Š.T.B.K. iz Opatije i Ike koji su izmamili i prve fanove ispred bine. Drugi je nastupio hardcore band Anger iz Pule. Svojim upečatljivim i vrlo energičnim nastupom, kako kaže voditelj festivala Slaven Zlatić, ostavio je odličan dojam na publiku iz Istre, Kvarnera i Slovenskog primorja.

Nastup vinkovačkog banda Punčke, trenutno u velikom usponu, također se jako se dojmio publike koja je u tom trenutku postajala sve brojnija. Na pozornicu su potom stupili rovinjski punkeri Tito's bojs, da bi splitski Justin's Johnson svojim nastupom rasplesao publiku ska ritmovima. Posebno je bila dojmljiva njihova Ča će mi Copacabana. Justin's Johnson bio je band prije headlinera večeri Hladnog piva.

Odlično Hladno pivo

Dolaskom na pozornicu Hladnog piva mnogobrojna publika koja se skrivala pod velikim šatorom tada se preselila ispred bine. Hladno pivo odradilo je odlično svoj nastup. Uglavnom su častili pjesmama sa svoja zadnja dva albuma iako ni stari fanovi nisu ostali razočarani jer bio je to presjek njihova repertoara, od prvog albuma Džinovski pa do zadnjeg studijskog albuma Svijet glamura. Na njihovom nastupu energija i interakcija benda i publike bila je više nego očita.

Nakon Hladnog Piva nastupili su pulski ska/reggae Radio Aktiv. Dečki su uspjeli zadržati publiku na okupu, a u to vrijeme otprilike prestala je i padati kiša. Bend je rasplesao mnogobrojne ljude ispred bine, a oduševili su svojom najpoznatijom pjesmom Vrtimo se.

Čast da zatvore Petkotinu imali su mladi i talentirani The Gonas iz Buzeta. Dečki sviraju obrade svima znanih pjesama sa strane i domaće scene. Odradili su to vrlo dobro i dobili ovacije publike u prvim redovima. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter