Pjevački sam zrela za nastup u pulskoj Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Arena je san svakog pjevača, to je ostvarenje mojih profesionalnih snova, komentirala je zvijezda hrvatske i regionalne glazbene scene Nina Badrić na druženju s novinarima u Aquarius Recordsu svoj prvi koncert u pulskoj Areni ovoga ljeta. Numerolozi bi se mogli pozabaviti datumom tog spektakla jer sve je u znaku osmice - osmog osmog (kolovoza) i to u osam sati Nina izlazi pred publiku u grandioznoj Areni.

Iskusna pjevačica najavljuje rasni pop koncert, navodi da se pripremaju moćni vizuali i raskošne kulise, tehnika radi svoje, osmišljava se i tijek koncerta, no o gostima pjevačica novinarima nije htjela ništa reći.

Odgovornost prema publici

- To je iznenađenje. Evo, baš me je malo prije zvao Eros Ramazzotti i molio me da nastupi sa mnom. Odbila sam ga, naravno, šali se vrckava Nina izbjegavajući uporna novinarska pitanja da otkrije barem neko od imena svojih kolega s kojima će podijeliti ovaj veliki trenutak u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri.

Na pitanje zašto do sada nije nastupila u Areni, Nina jednostavno odgovara "zato jer sam odgovorna".

- Nisam se usudila jer sam odgovorna prema svojoj publici i čekala sam pjevačku zrelost koja je nužna za taj monumentalni prostor. Gledala sam mnoge svoje kolege i kolegice kako moćna Arena nemilosrdno razotkriva njihovu nedoraslost i nisam željela da se to dogodi i meni, ističe pjevačka diva poznata po svom perfekcionizmu i profesionalnosti.

- Ovo mi je zapravo nagrada za ustrajnost, rad i ljubav prema glazbi. Pokazat ću publici što znam i dat ću sve od sebe. Vjerujem da ćemo taj koncert pamtiti i ja i mnogi koji dođu u Arenu 8. 8. u 8 sati, opet poziva pjevačica publiku koje, čini se, neće nedostajati jer prodaja ide karata odlično.

Izvrsna najava za ovaj veliki samostalni koncert je i Ninina nova skladba "Dani i godine" za koju je ona napisala stihove, a Predrag Martinjak glazbu. Riječ je o pjesmi koja je u kratkom periodu postala hit. Aquarius Records, Ninin izdavač, hvali se odličnim uspjehom - "Dani i godine" su od ovoga tjedna zaposjeli prvo mjesto nacionalne top-liste.

- To je divna ljubavna pjesma koja je nastala u dahu, naprosto je iscurila iz mene, baš kao i "Čarobno jutro" koje je postalo evergreen što priželjkujem i "Danima", kazala je Nina i istaknula odličnu suradnju s Martinjakom i dobru vibru njihovog kreativnog autorskog dueta kojom su inficirali i stihove pjesme.

Autorska autonomija

- Obožavatelji i obožavateljice mi poručuju da slušajući "Dane i godine" čekaju ljubav svoga života, a mnoge je cure naručuju za svoje svadbene plesove. Gdje ćeš većeg komplimenta za ljubavnu pjesmu, pita se Nina koja se upravo vratila iz Budve gdje je održala odličan koncert s Petrom Grašom.

Pred njom su pripreme za pulski koncert, ali i drugi ljetni nastupi, "žestok tempo", priznala je Nina ne skrivajući uzbuđenje pred profesionalnim izazovima poput Arene, ali i novog studijskog albuma koji planira lansirati krajem godine nakon čega će krenuti u koncertnu turneju.

Ako druge pjesme s albuma prođu poput probnog balona, "Dana i godina", velik uspjeh je Nini zajamčen, a tome se izgleda može nadati jer se ova pjesma u samo osam dana na internetu odvrtila milijun puta. Popela se, rekosmo, na vrt ljestvice u Hrvatskoj, a grabi i prema vrhu top-lista u Srbiji i BiH.

Nina je miljenica brojne publike ovih prostora i to objašnjava dosljednošću svom glazbenom izričaju.

- Ostala sam na braniku dostojanstva glazbe na koji žestoko nadire turbofolk. Nas koji nismo pokleknuli pred tim melosom mogu na prste jedne ruke nabrojati, konstatira Nina i u istom dahu zahvaljuje svom izdavaču što joj je omogućio autorsku autonomiju i nije imao nikakve intervencije u njen glazbeni stil.

- Ja sam urbana cura, Zagrepčani znaju gdje sam izlazila. Odrasla sam na urbanoj glazbi, na soulu, funku i rhythmu and bluesu. Moje je društvo od YU glazbe slušalo Dinu Dvornika i Olivera Mandića, priča Nina i dodaje da je Dino još uvijek najveći. I danas kada čuje beat "Zašto praviš slona od mene" ona ima poriv da zapleše. Nitko ga nije nadmašio, sa žaljenjem se ona prisjeća kralja hrvatskog funka kojeg već gotovo deset godina nema među nama. (Razgovarala Sandra SABOVLJEV, snimio Denis LOVROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter