Pićan: Počeo osmi Legendfest


Započeo je osmi pićanski Legendfest, festival narodnih priča, legendi i mitova Istre, koji je sinoć svečano otvoren na Trnoplesarskom trgu, a prisutnima su se obratili načelnik općine Pićan Ivan Franković, Ivor Zidarić iz udruge Val kulture koja manifestaciju organizira i županijski pročelnik za kulturu Vladimir Torbica.

Ovogodišnji Legendfest je u znaku zmajeva, mnoge stvari se vrte oko njih, o njima pjevaju ulični svirači, pričaju glumci u predstavama, pa čak su i mađioničari prilagodili svoje nastupe na način da su djeci ispričali pokoju priču o zmaju, dok je blizu zvonika veliki zmaj od slame. Pored toga, svoju vještinu pokazuju i majstori starih zanata, poput vještih bačvara ili kovača, no valja i pažljivo pratiti putokaze od lokacije do lokacije koje su označene slovima.

Manifestacija traje do nedjelje, od 18 sati do ponoći, i uključuje oko 50 programa dnevno, a organizatori su pripremili događaje za djecu i odrasle, radionice, predavanja, izložbe, predstave, koncerti itd. U subotu će, između ostalog, predavanje Drage Plečka u 22 sata na Trnoplesarskom trgu, a u nedjelju u 21.30 ovdje nastupa etno skupina Šćike, dok će se sat vremena prije u Parku sretne obitelji kod groblja puštati zmajevi izrađeni na radionici no to je tek mali dio bogatog programa. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter