Pazin: Proslavljen 82. rođendan Elvisa Presleya

Proslava 82. rođendana Elvisa Presleya
Proslava 82. rođendana Elvisa Presleya

Već godinama, možemo reći već prema tradiciji, Pazinci u caffe baru Epolon u Spomen domu slave rođendan Elvisa Presleya. Najveća zasluga za ovu zabavnu, raspjevanu i rasplesanu rođendansku proslavu pripada Željku Šperandi vrsnom imitatoru Elvisa Presleya, kralja rock'n'rolla, rođenog 8. siječnja 1935. u Memphisu.

Popularnost ne blijedi

Zahvaljujući Šperandi i njegovom Sweet home bandu štovatelji Presleyeve glazbe mogli su i ove godine uživati u uvijek rado slušanim pjesmama čija popularnost još ne blijedi. Prošlo je više od šest desetljeća otkako je Elvis 1956. objavio svoju veliku uspješnicu "Love Me Tender" nakon koje su uslijedile mnoge antologijske pjesme koje su Elvisa trajno vinule među besmrtnike popularne glazbe.

Osim Elvisovih hitova Sweet home band izveo je mnoge sjajne pjesme koje su obilježile ne samo slavnu Presleyevu karijeru, već i popularnu kulturu sredine 20. stoljeća, koja je bez kralja rock'n'rolla nezamisliva.

Sweet home band

Zbog svega toga i 40 godina nakon smrti (umro je 16. kolovoza 1977.), Elvis još uvijek ima veliki poklonika, ali i imitatora koji njegov lik nastoje zadržati u kolektivnom sjećanju. Željko Šperanda, jedan je od onih koji svojim "Elvis show" programom uz Presleyeve uspješnice publici nudi jedinstveno glazbeno putovanje u prošlost, u vrijeme drugačije glazbe, drugačije zabave i drugačijeg načina druženja. Upravo zato na proslavu Elvisova rođendana dolaze ljudi željni plesne glazbe, ali i dame odjevene u retro stilu. Ove se godine u Spomen domu među njima našla i Marilyn Monroe, koja je s Elvisom razrezala rođendansku tortu, a cijelu su večer publiku uz Elvisa i Sweet home band na "radnoj temperaturi" držale plesačice skupine Freedom iz Poreča.

U programu koji je prethodio "Elvis showu" Sweet home band i DJ Jale izvodili su i puštali disko hitove iz 1970-ih, a nakon rezanja torte u kojoj su uživali mnogi sudionici proslave Elvisova rođendana, program je nastavljen glazbom iz tog razdoblja. (Napisao i snimio Mirjan RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter