Partito Jesus Comunista izdaje prvijenac

Partito Jesus Comunista - porečki glazbenik Dražen Dobrila (Sebastijan VOJVODA)
Partito Jesus Comunista - porečki glazbenik Dražen Dobrila (Sebastijan VOJVODA)

"Partito Jesus Comunista nije partija, nije Isus, čak nije ni komunist. On je producent elektroničke glazbe iz Poreča, koji svoje uratke oplemenjuje analognim instrumentima i originalnim vokalima". Ovim riječima mlada, ali agilna etiketa iz Trogira "Family Grooves" najavljuje porečkog glazbenika Dražena Dobrilu, čiji će prvi album "Couch Guerilla" objaviti 5. svibnja.

Sve donedavno novinar i urednik u Glasu Istre, Dobrila je u glazbenom smislu poznat kao osnivač porečke grupe Luna, a zadnjih godina i dio tandema Grabber & Dobrilla, zajedno s višegodišnjim producentom i DJ-om Marcom Grabberom, osnivačem Valkana Beach festivala.

S novog Dobrilinog albuma "Couch Guerilla", na Facebooku i Soundcloudu moguć je besplatni download hrvatske verzije trake "Anywhere Will Be Fine", devete pjesme s novog albuma.

Bit će to i prvi album spomenute trogirske etikete iza koje više od godinu dana djeluju Izabela i Silvio Hrabar, supružnici sa zajedničkom strašću prema elektroničkoj glazbi.

- Partito Jesus Comunista intrigantni je umjetnik intrigantnog umjetničkog imena. Budući da nam je sadržaj važniji od ambalaže, poslušali smo neke trake koje nam je poslao u sklopu natječaja za VA kompilaciju krajem prošle godine, i jako su nam se svidjele. Osjetili smo da bi se od takvog materijala mogao napraviti kvalitetan album, te smo mu isto i predložili. Rezultat je "Couch Guerilla", i mi smo ponosni na to, kažu u "Family Groovesu".

Album "Couch Guerilla" zvučnim se pejzažima proteže od deep housea do chill outa, začinjen pritom živim instrumentima i vokalima. Producent albuma je Partito Jesus Comunista, dok su pjevači, osim njega, Vector Smart i Pop Jive. Traka "Calm" producirana je u suradnji s Marcom Grabberom. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter