Outlook idućeg ljeta od 3. do 7 rujna

Outlook nominiran u kategoriji najboljeg stranog festivala i najboljeg festivala srednje veličine (Dan Medhurst)
Outlook nominiran u kategoriji najboljeg stranog festivala i najboljeg festivala srednje veličine (Dan Medhurst)

Nakon što je prije nepuna dva mjeseca 300-tinjak izvođača dub, reggae, drum'n'bass, jungle, grime, garage i ostalih srodnih glazbenih žanrova privuklo uokolo pulske tvrđave Punta Christo 15-ak tisuća posjetitelja, Outlook festival je sa sestrinskim Dimensions festivalom nominiran za prestižne European Festival Awards. Usput, organizatori su objavili da će se osmo izdanje Outlook festivala iduće godine od 3. do 7. rujna 2015. Iako nije službeno objavljen termin za Dimensions, taj će se festival najvjerojatnije, kao ovog ljeta, održati tjedan dana prije Outlooka, koncem kolovoza.

Dodjela nagrada za European Festival Awards održat će se 14. siječnja 2015. u nizozemskom Groningenu, a prethodno će se dodijeliti nagrada za UK Festival Awards, i to 1. prosinca u londonskom Roundhouseu. Većina glasova prikuplja se od publike putem javnih online platformi, a o nekim nagradama odlučuju novinari, agenti i glazbeni stručnjaci.

Outlook festival ove je godine nominiran u kategoriji najboljeg stranog festivala (Best Overseas Festival) i najboljeg festivala srednje veličine (Best Medium-sized Festival). Outlook je dosad osvojio nagradu UK Festival Awards za Best Overseas Festival 2011. godine, a u 2012. je bio nominiran u istoj kategoriji, kao i na European Festival Awards u kategoriji Best Medium-sized Festival. Također, Outlook festival je drugu godinu za redom osvojio nagradu za najbolji festival na Drum'n'Bass Arena Awards koje su se održale 5. prosinca 2013. u Londonu. Dimensions festival je zaradio nominaciju u kategoriji najboljeg stranog festivala (Best Overseas Festival) na UK Festival Awards, te u kategoriji najboljeg malog festivala (Best Small Festival) na European Festival Awards.

Dimensions festival također je već bio u borbi za ove nagrade i to za najbolji novi festival i najbolji festival europskog kontinenta 2012., te za najbolji europski festival 2013. na UK Festival Awards, te za najbolji mali festival na European Festival Awards 2013. Kad je Dimensions festival posrijedi, nedavno je objavljen i live DVD i CD Bonoba sa snimkama s koncertne turneje albuma "North Borders", a većina materijala snimljena je upravo s koncerta Bonoba u pulskoj Areni. Raskošno izdanje izdano je u vinilnom obliku (2xLP), kao CD, kao DVD te knjiga od 70 stranica koja sadrži ekskluzivne fotografije benda, kao i njihove priče. Inače, tijekom 18 mjeseci turneje. Bonobo i njegov bend odsvirali su 175 koncerata pred dva milijuna ljudi u 30 zemalja. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter