Otvoreno je 17. izdanje SPOSAnewsa

Jasna Jaklin Majetić otvara festival uz sudionike revije (D. ŠTIFANIĆ)
Jasna Jaklin Majetić otvara festival uz sudionike revije (D. ŠTIFANIĆ)

Već tradicionalnom modnom revijom u Domu hrvatskih branitelja u subotu u podne otvoreno je 17. izdanje SPOSAnewsa, Istarskog festivala vjenčanja. Premda ima sve više i više razvoda i premda se sve više mladih odlučuje na suživot a ne na vjenčanje, interes za vjenčanje ipak postoji, čemu su svjedočili i posjetitelji svih generacija koji su pohodili ovu manifestaciju.

Dvodnevni festival u organizaciji Marijane Dabo Percan i  Tijara model & event management agencije usmjeren je na promociju Istre kao wedding destinacije, dok je zemlja prijatelj Festivala ove godine Italija.

Projekt podupire Turistička zajednica Istarske županije zajedno s Hrvatskom gospodarskom komorom, Turističkom zajednicom grada Pule te brojnim drugim partnerima.

Vjenčanice, haljine za vjenčanja te dječju modu predstavili su Vjenčanice Biba, potom Dječja moda Blue Kids, Vesna sposa, Angels Wedding i Showroom Antonela. Pri tome su predstavljene razne haljine za ovaj svečani dan, od romantičnih vjenčanica za klasičnu mladenku, dugih, bijelih, do onih nešto više seksi, otvorenijih, gdje je svatko od nazočnih imao svog favorita. Ocjena vjenčanica je tu dakako prilično subjektivna i ovisi naravno od gledatelja do gledatelja, odnosno o ukusima o kojima se ne raspravlja. Među publikom je bilo i dosta starijih bračnih parova, kao i djece, a vjenčanice su se definitivno najviše svidjele djevojčicama.

Festival je otvorila predsjednica pulske Gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić ističući visoku kvalitetu ove manifestacije te činjenicu da je Istra postala prava destinacija za vjenčanje i da su sve učestalija vjenčanja na otvorenim prostorima, posebice uz prekrasne kulturne spomenike.

- Drago mi je da su ove godine s nama i predstavnici iz Italije koji se bave vjenčanjima, i to je prilika za bolje umrežavanje, kazala je Jaklin Majetić, koja je zajedno s Marijanom Percan Dabo i otvorila ovaj festival.

Valentina Ciani, iz tršćanskog Photo studia Ciani kazala je da joj je ovaj festival vjenčanja zanimljiv, te da se u Trstu velika većina mladenaca odlučuje za tradicionalna vjenčanja u crkvi ili općini, i da se vjenčanja vrlo rijetko odvijaju na otvorenim prostorima.

- Kod nas i dalje prevladavaju tradicionalna vjenčanja, nema kao kod vas toliko vjenčanja na plažama, u parkovima, vanjskim prostorima, vi ste u tome ipak manje konzervativni, kazala je Ciani.

Tijekom dva dana Festivala održavaju se dnevne modne revije, predavanja na temu braka i ljubavi, radionice za mladence te razne druge prezentacije i radionice.

(V. BEGIĆ)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter