Otvorena punionica za električna vozila uz hotel Lone


U sklopu predstojećeg međunarodnog relija električnih vozila "Nikola Tesla EV Rally Croatia 2014", jučer je ispred rovinjskog Hotela Lone otvorena certificirana punionica za električna vozila.

Njezinim je postavljanjem Maistra postala prva hotelska kuća koja se uključila u taj projekt, a Lone prvi hotel u zemlji koji nudi potrebnu infrastrukturu za vozila na električni pogon. Riječ je o tzv. fast charging punionici s vremenom punjenja od jedan i pol sata. Trajno je smještena tik do ulaza u Lone te unaprijeđena najnovijim EU-standardima.

Jučerašnjim "puštanjem u promet" njezina je funkcionalnost testirana na nekolicini različitih električnih vozila. Postavljanje električne punionice ide u korak sa startom relija koji će upravo krenuti iz Rovinja 27. svibnja, i to relijem veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj. Sljedećeg dana, naime, kreće i "pravi" reli koji će prolaziti kroz središnju Istru pa preko Rijeke i Opatije nastaviti do Senja, Paklenice i Zadra. Iz Zadra ruta ide prema Teslinom rodnom Smiljanu te Gospiću, da bi preko Plitvičkih jezera i Karlovca reli završio u Zagrebu 30. svibnja.

Upravo na svim kontrolnim točkama i mjestima kroz koji prolazi reli, a vezano i za njihovu turističku atraktivnost i potencijal, postavljaju se nove punionice. Nakon Rovinja na redu je njihovo postavljanje u Poreču, Opatiji, Kastvu, Paklenici i Zadru. Želja je da reli postane tradicionalan, a njime se promovira uporaba električnih vozila i tzv. zelena tehnologija - obnovljivi izvori energije, ekologija, hrvatska izvrsnost te posebice turizam, prirodne ljepote Hrvatske i njezini prepoznatljivi brendovi i tvrtke. Iz istog razloga ni naziv relija "Nikola Tesla EV Rally Croatia 2014" nije uzet slučajno. (N. O. R.)

 


Podijeli: Facebook Twiter