Osnivač Massive Attacka dolazi u Pulu

Daddy G - još jedno veliko ime početkom rujna u Puli
Daddy G - još jedno veliko ime početkom rujna u Puli

Daddy G, jedan od trojice osnivača kultnog trip-hop benda Massive Attack nastupit će na Outlook festivalu koji će se, u tjednu nakon Dimensions festivala, održati u Puli od 3. do 7. rujna ove godine. Na jučer objavljenoj listi novih izvođača na ovom najvećem europskom festivalu bass glazbe i sound system culture su i Congo Natty, začetnik jungle glazbe, Boddika, predvodnik urbane britanske glazbene scene, Dub FX, odličan beatboxer i vokalist i Gramatik, slovenski producent svjetskog glasa.

Pionire trip-hopa, bristolsku grupu Massive Attack, Daddy G (pravog imena Grantley Evan Marshall) osnovao je zajedno s Robertom 3D Del Najom i Andrewom Vowlesom, popularno zvanim Mushroom. U Hrvatskoj su gostovali dvaput; 2003. na nezaboravnom koncertu na zagrebačkoj Šalati te šest godina kasnije u zagrebačkom Domu sportova. U karijeri su kreirali sjajne i planetarno utjecajne albume "Blue Lines", "Protection", "Mezzanine", "100th Window"…

Od 3. do 7. rujna na 12 pozornica u i uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo na Outlooku će nastupiti preko 300 izvođača. Festival u srijedu 3. rujna otvara veliki koncert u pulskoj Areni, čija je glavna R&B zvijezda Ms. Lauryn Hill, uz predgrupe Submotion Orchestra, Fatimu i Andrewa Ashinga, a među već ranije najavljenim izvođačima u Štinjanu ističu se poznati američki reper Busta Rhymes, dancehall i reggae ikone Barrington Levy, Horace Andy i Jah Shaka, zatim jedan od najboljih svjetskih hip-hop producenata DJ Premier, pioniri zouk i kuduro glazbe Buraka Som Sistem te tri drum & bass ikone Goldie, DJ Marky i Andy C.

Ove se godine Outlook prvi put održava nakon Dimensions festivala koji će se na istim lokacijama ima održati od 27. do 31. kolovoza. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter