Osim pola, u Rovinju i bivši frontmen Spandau Balleta

Polo se igrao u Perziji oko 600. godine prije nove ere
Polo se igrao u Perziji oko 600. godine prije nove ere

Nakon što je premijerno odigran prošlog proljeća na prostoru Porton Biondija, drugo izdanje Rovinj Beach Polo Cupa, koji će se održati u Rovinju od 18. do 21. svibnja, ugostit će iznova svjetski jet-set, a osim utakmica, događaj sadrži glazbeni i zabavni program.

Odlična vibra

Posebno se ističe Tony Hadley, bivši frontmen benda Spandau Ballet koji će održati koncert u subotu, 20. svibnja, u prostorima bivše duhanske tvornice u Rovinju, kada neće izostati hitovi poput "Gold" i "True".

Hadleyu to neće biti prvi susret s hrvatskom publikom.

Bio sam u Hrvatskoj mnogo puta, i sa svojim kolegama iz grupe, i samostalno. Zemlja je jednostavno predivna, a publika s kojom sam se susretao bila je iznimno gostoljubiva i imala je odličnu vibru. Jako me veseli što ćemo se ponovno vidjeti u svibnju, kazao je bivši frontmen Spandau Balleta.

DJ Luca Montecchi

Nakon njegova koncerta nastupit će Luca Montecchi, hrvatski DJ koji je surađivao sa svjetski poznatim imenima poput Umeka, Silvana Delgada i još mnogih drugih.

Kako navode organizatori, Rovinj Beach Polo Cup omogućuje destinacijama poput Rovinja da dosegnu razinu vrhunske destinacije, kao što ju imaju svjetski gradovi poput Dubaia, New Yorka i Miamija, što dodatno doprinosi prepoznatljivosti Rovinja kao elitne destinacije.

Kolijevka pola je Perzija, u kojoj se već negdje oko 600. godine prije Krista igrao polo, koji je danas jedan od najstarijih ekipnih sportova u svijetu. Polo na pijesku igra troje jahača (na travi četiri) koji svakih sedam minuta, zbog umora, zamjenjuju konje, a zato je prošle godine u Rovinj iz ergela Njemačke, Švicarske i Italije bilo dovezeno čak 50-ak argentinskih konja. (Z. A.)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter