Opća opasnost - bend za sve generacije

Opća opasnost (Arhiva/J. PREKALJ)
Opća opasnost (Arhiva/J. PREKALJ)

Sutra u 21 sat ATP stadion u Stella Marisu ugostit će Opću opasnost, a predgrupa jednom od najboljih i najtraženijih hrvatskih rock bendova bit će pulski The Night Express.

Hitovi Opće opasnosti "Jednom kad noć", "Uzalud sunce sja", "Pobjeg'o sam", "Srce zna", "Treba mi nešto jače od sna" dobro su poznati svima koji prate domaće radiostanice, a aktualnoj popularnosti benda svakako pridonosi i lanjski Porin za hit godine za pjesmu "Tvoje ime čuvam". Nedavni singlovi, power rock balada "Nenapisana stranica" te pjesma "Tragovi" već se tjednima nalaze na vrhu najemitiranijih pjesama u domaćem eteru.

Kako nam je rekao njihov frontman i gitarist Pero Galić ovo će im biti treći nastup u Umagu, a tu su uvijek nastupali na motosusretima i imali dobru atmosferu, pa ih ponovni nastup pred umaškom publikom jako veseli. Ovaj popularni bend iz Županje postao je poznat ranih devedesetih godina u doba opće opasnosti, odakle im i naziv, da bi se krajem devedesetih povukli i ponovno vratili prije nekoliko godina s istim uspjehom.

- Pauza je bila neminovna. Tamo negdje 1999. godine cijela je priča postala borba jer je diskografija postala skupa i nekako smo se bojali da će cijela priča propasti. Čvrsti rock nije bio na nogama, došli su neki novi trendovi i odlučili smo napraviti pauzu. Na sreću, slika se promijenila i danas je situacija bitno bolja negoli je to bilo prije deset godina. Godine 2009. krenuli smo s nekim pjesmama, i to je opet zagrijalo publiku. Za razliku od prije, danas je puno lakše doći do informacija od publike, kako razmišlja, što voli. Vratili smo se i digli prašinu i kada smo vidjeli da imamo pjesme koje publika voli, vratili smo se u studio, kaže Galić. Dodaje da će za dvadesetak dana izaći njihov novi album, a pjesme koje će se naći na njemu imat će prilike čuti i publika u Umagu.

Karakteristično je i da je nakon povrataka Opća opasnost postala bend koji rado slušaju sve generacije.

- Da, s nama su ostali oni iz prvih dana koji su u međuvremenu odrasli i dobili djecu, tako da imamo publiku različitih generacija. Sviramo rock'n'roll, ali pjesme i tekstovi nisu prežestoki i bliski su svima i mislim da se to publici sviđa, kaže Galić.

Za umaški koncert najavljuje puno dobre svirke i snažnog rocka, a uz zagrijavanje i uvijek rado viđeni The Night Express bend to će biti sigurno vrlo zanimljiva večer.

Koncert će se održati bez obzira na vremenske prilike, a u slučaju jačeg nevremena, bit će premješten u susjednu dvoranu. Ulaznice se mogu nabaviti i sutra od 10 do 20 sati u uredu wellcome centra ATP stadiona u Umagu. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter