Ona ne obećava, već stvara dobar kroj

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Prije nekoliko tjedana u subotnjem izdanju Jutarnjeg lista u prilogu "Magazinu" i njegovom podlisku " Dom i dizajn" među najperspektivnijim mladim dizajnerima Balkana na istoimenom natječaju Young Balkan Designers koji je evoluirao iz međunarodnog i prestižnog Miksera u Beogradu, našlo se i ime studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu Staše Doblanović.

Jedna od osam dizajnera iz Hrvatske i jedna od dvoje sudionika u kategoriji modnog dizajna i jedina koja je iz Pule. U tom trenutku sve se nekako posložilo. Autorica je to savršenog mantila u jedinom pulskoj trgovini koja njeguje hrvatski dizajn, koji je jednostavno dominirao u izlogu mjesecima i plijenio pažnju svojom vrhunskom konstrukcijom i izradom iza čega je samo stajalo ime Staša. Minimalizam, geometrija i konstrukcija stvarao je dojam da se radi o imenu koji već dugo djeluje na modnoj sceni, a o kojem znaju samo odabrani. Ali ne.

Staša je mlada studentica Tekstilno- tehnološkog fakulteta u Zagrebu, smjera modni dizajn koja crta, šiva i radi, a ostali prepoznaju njezine talente.

Kada smo je nazvali i rekli da smo o njoj pročitali u konkurentskom dnevnom listu i čestitali joj na uspjehu, iznenađeno i slatko je rekla " Stvarno? Baš lijepo". Kada smo se dogovarale za razgovor, nikako se nismo mogle naći jer dok njezine kolege već naveliko kupaju i odmaraju od ispitnih rokova, ona radi u jednoj trgovini, jer materijali za njetine mantile, torbe, hlače, košulje, haljine, ali i uskoro putovanje u London- koštaju.

A kada se dogovarate za kavu s nekim tko ima tako istančan okus za dizajn, nekako nesvjesno pazite gdje će ta kava biti. Tako je dogovor pao na Hotel Rivijeru, jedini secesijski, iako derutni hotel u gradu, čija je terasa,, govoreći modnim diskursom, pravi haute couture, među jeftinom ugostiteljskom konfekcijom.

Odmah smo krenuli u dizajnersku centrifugu, dakle s Mikserom u Beogradu: "Prestižno je to natjecanje na koje me prijavila moja mentorica Jasminka Končić, profesorica modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu koja mi je velika podrška i vjetar u leđa. Bila sam neodlučna, a ona je rekla "Samo ti mene slušaj". " I Staša je poslušala i nije pogriješila te je ušla među 30 dizajnera s Balkana. (Lara BAGAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter