Oliver: Smijmo se čim više

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Mirnu i ugodnu dvosatnu glazbenu večer, ispunjenu ljubavnim i duhovnim pjesmama u povodu blagdana Svetog Tome, dana zaštitnika Pule, sinoć je pred oko tri tisuće posjetitelja u pulskoj Areni zaključio Oliver Dragojević, prvo otpjevavši i odsviravši u duetu s Brunom Krajcarom pjesmu Daniela Načinovića "Čovik nasrid mora" i "Vjeruj mi", zatim uz podršku publike i svoje poznate pjesme "Bez tebe", "Nedostaješ mi ti" i "Vjeruj u ljubav", da bi svoj polusatni nastup zaključio s ostalim izvođačicama, zajedno otpjevavši duhovnu pjesmu "Milost".

Svojim imenom Oliver je ponajviše doprinio relativno dobrom odazivu publike, a time i učinku humanitarnog koncerta "Sveti Toma - zajedno za znanje" u organizaciji Porečko-pulske biskupija, Grada Pule i Hrvatskog katoličkog zbora "MI", a čiji je cilj financijski poduprijeti studente slabijeg imovinskog stanja.

- Trudimo se što više smijati, iako situacija nije laka, poručio je na koncu Oliver. Tijekom večeri su, osim Krajcara nastupile odlično raspoložene sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, posebno dobre bila im je zajednička izvedba pjesme "Reci da me voliš", a prije njih Alan Hržica i sestre Palić, čiji su repertoar, uz par ljubavnih pjesama (poput Alanove skladbe "Žena posebna"), činile duhovne pjesme. Korektan prateći bend cijelu je večer predvodio poznati gitarist Ante Gelo, koji je kreirao prekjučerašnje izvedbene aranžmane.

Zajedno s brojnim donacijama mimo kupljenih ulaznica, može se zaključiti da je uspjela ova solidarna akcija koja je senzibilizirala javnost s problemom nadarene djeci koja dolaze iz siromašnih i neobrazovanih obitelji i koji bez financijske podrške ostaju bez prilike da se znanjem i obrazovanjem bore protiv svojeg siromaštva. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter