Odlična glazba na Umagobluesu

Johnny Mars i Wrong Business na after partyju u American baru
Johnny Mars i Wrong Business na after partyju u American baru

Umaški Trg slobode sinoć je petu godinu zaredom ispunila odlična glazba UmaGoBlues-a, Music & art festivala koji udruga UmagoLoud organizira pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice. U programu su bili nasupi domaćih snaga - umaških hard rockera Versus, Delta Blues Ganga iz Pule s jedinstvenom verzijom bluesa na temelju korijena električnog delta zvuka i texas bluesa te američkog Johnny Mars Banda.

Johnny Mars virtuoz je usne harmonike koji je dijelio pozornicu s velikanima poput Magic Sama, Earla Hookera, B.B. Kinga, Jesseja Fullera, Spencera Davisa i Iana Gillana. Posebnost u njegovom zvuku, uz inovativno eksperimentiranje elektronikom mikrofona i pedalama, daje i nekonvencionalni način držanja i sviranja harmonike "upside down". Jedan od njegovih najnovijih projekata je rad s mladim glazbenicima kod kojih potiče ljubav prema bluesu.

Glazbenik je u duetu s country blues gitaristom Michaelom Roachom već gostovao na umaškom festivalu i svaki je put oduševio publiku mješavinom akustičnog Deep Delta bluesa. Sinoć su na repertoaru bili Zamba Blues band, Ryan McGarvey i Febra, dok se velika završnica sprema večeras od 20.30 sati, uz beogradsku gitaristicu i vokalisticu Anu Popović, jedinu Evropljanku ikad nominiranu za debitanta godine u okviru Handy awardsa, blues verzije Oscara, poznatu kao "ženski Hendrix", zatim talentiranog rovinjskog kantautora Sanjina Banića i grupu Wrong Business.

U sklopu festivala održavaju se i jutarnje blues kave - Blues morning coffe, od 10 do 12 sati u lokalima Gala i Circolo, otvorene muzičke radionice s Michaelom Roachom od 18 sati u lokalu Buoni Amici, Gastro point s domaćim delicijama i poznatim istarskim vinima te after partyji na pozornici American bara. (K. FLEGAR snimio Neven JURJAK) 


Podijeli: Facebook Twiter