Odabrani polufinalisti Rovinj Music Festivala

The Beat Fleet nastupaju 27. prosinca
The Beat Fleet nastupaju 27. prosinca

U Rovinju se od 26. do 29. prosinca održava, osmu godinu za redom, Rovinj Music Festival. Uz bogat koncertni program, održat će se i natjecateljski dio u kojem nastupaju mladi neafirmirani demo bendovi, te su se za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu prijavila ukupno 52 demo benda iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Članovi organizacijskog odbora RMF-a, a ujedno i žiri kojeg su činili: Zoran Božić, Denis Budim, Darko Zgrabljić i Igor Franković odabrali su četiri polufinalista koji će se u Rovinju boriti za nagradu od pet tisuća kuna a od ove godine i studijsko snimanje pjesme u Glazbenom laboratoriju Rovinj.

Među četiri najbolja demo sastava izabrana je grupa East time iz Sarajeva, EOT iz Karlovca, Slow Motion Suicide iz Zagreba te Fancy filter iz Pule dok su bendovi Krešo i kisele kiše iz Rijeke te Milost iz Đurđenovca zamjenski polufinalisti, odnosno ukoliko netko od polufinalista odustane, uskaču zamjenski polufinalisti.

Uz natjecateljski dio, festival predstavlja i atraktivan koncertni program - tako u ponedjeljak, 26. prosinca, festival svojim nastupom otvaraju grupe Pavel i Vatra. Dan kasnije publiku će zabavljati Songkillersi feat. Nikola Marjanović i splitski TBF, a u srijedu, već tradicionalno, završni koncert održat će polaznici i voditelji Glazbenog laboratorija točnije više od 200 rovinjskih glazbenika dok je četvrtak rezerviran za besplatan akustični koncert grupe Nola u kazalištu A. Gandusio.

Svi koncert na rovinjskoj Valdibori započinju u 20.30 sati a ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 50 kuna odnosno 60 kuna na dan koncerta. (T. T.)


Podijeli: Facebook Twiter