Novi par iz Huaweija

Huawei P10
Huawei P10

Novi dvojac prestižnih Huawei pametnih telefona, modeli P10 i P10 Plus napokon će se pojaviti na tržištu. Predstavit će ih velesajmu elektronike u Barceloni, MWC-u, ali najznačajnije karakteristike novih smartphonea već su poznati zainteresiranoj javnosti i budućim korisnicima.
 
Model Huawei P10 imati će 5,2 inčni FHD zaslon, dok P10 Plus predstavlja 5,5 inčni dvostruko zakrivljeni ekran u QHD standardu rezolucije. Modeli će raditi na Huawei HiSilicon Kirin 960 procesoru, te su poboljšani kamerama visoke kvalitete što ih proizvodi najpoznatije ime u fotografskom svijetu - Leica.
 
Novi Huawei modeli imati će dvostruku stražnju Leica kameru od dvanaest megapiksela, dok će prednja imati osam megapiksela. Proizvođač je dosta pažnje posvetio i kvaliteti zvuka, odnosno ugrađenim komponentama zvukovnog hardvera, pa se očekuje ugrađena Yamaha ili Harman Kardon audio tehnologija. Huawei P10 i P10 Plus "čitati" će podatke s očne šarenice, prepoznavati otisak prsta, te će radit na novom Android 7.0 Nougat operativnom 
sustavu.
 
Najavljuje se i lite, jeftinija verzija Huaweijeve "desetke", ali o tome nema preciznijih podataka. Cijene najnovijih modela P10 kretat će se od 500 do 690 američkih dolara, ovisno o ugrađenoj radnoj i podatkovnoj memoriji, dok će "Plus" model zapadati između 730 i 830 dolara. (D. GRAKALIĆ)
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter