Nova zlata za crne sorte vina Belje

Cabernet Sauvignon merlot
Cabernet Sauvignon merlot

Proteklog vikenda u Bergamu, Italija, na manifestaciji Emozioni dal mondo: Merlot e cabernet insieme, crne sorte Vina Belje osvojile su nove zlatne medalje.

Na jednom od najvećih svjetskih manifestacija vina, kada je riječ o crnim sortama, ocjenjivalo se 209 uzoraka iz 17 zemalja. O kvaliteti vina prosuđivao je 81 sudac među kojima su osim poznavatelja vina bili i novinari i potrošači prema čijim su se ocjenama dodijelile i posebne nagrade – nagrade novinara i nagrade potrošača.

Zlatne medalje dobila su vina: cabernet sauvignon iz 2009. i cabernet sauvignon merlot iz 2011., ovaj potonji ujedno je i jedino hrvatsko vino koje je dobilo i ovogodišnju novinarsku nagradu za kvalitetu.

Cabernet Sauvignon, berbe 2009., je vrhunsko suho crno vino koje u sebi utjelovljuje sve karakteristike hrvatskog Podunavlja. S dubokom rubinski crvenom bojom i intenzivnim mirisom isprepleću se note hrasta, začina i šljiva. U ustima je masivno i snažno s lijepom ravnotežom između voćnosti, alkohola i začina.

Cabernet Sauvignon Merlot, berba 2011., je vrhunsko suho crno vino kontroliranog podrijetla čijem bogatstvu okusa doprinosi idealan omjer - cabernet sauvignona i merlota. Duboke rubinski crvene boje, vino je harmonično i meko s mirisom crnoga bobičastog voća uz lijepo naglašen miris koji podsjeća na kakao. To je zrelo, harmonično i uglađeno vino. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter