Nova labinska kreativna glazbeno-diskografska priča

Elyn Porter
Elyn Porter

U izdanju labinske nezavisne izdavačke kuće OSA Media u subotu, 29. listopada, bit će objavljena i premijerno predstavljena "Kompilacija labinske nezavisne glazbene scene - Labinska scena Vol. 2.". Riječ je o trećem izdanju takve vrste – naime, 2012. godine objavljena je prva kompilacija pod nazivom "20 Let", a godine 2014. druga pod nazivom "Kompilacija labinske nezavisne glazbene scene Vol. 1".

Trinaest novih pjesama

Izuzetna vrijednost ovih izdanja jest što na jednom mjestu okuplja autorske skladbe bendova iz Labina ili s Labinštine, te je izdavanje prve kompilacije pokrenuo val kreativnosti među labinskim glazbenicima i sastavima. Na ovogodišnjoj kompilaciji nalazi se 13 novih pjesama, najraznolikijih glazbenih žanrova. S po jednom pjesmom predstavljaju se bendovi i izvođači: Elyn Porter, Predrag Ljuna, SDP Trio, UH!, Vaanka Schkvare, Trees Of Maine, Sanel Isanović, Ver Ballem, Mustard Seeds, All Stars Division, Home Made Experiment, Henry's Dream i Loell Duinn.

Na dan objave kompilacije, dakle u subotu 29. listopada, održat će se i koncertna promocija u KUC-u Lamparna u Labinu, gdje će nastupiti Elyn Porter, Loell Duinn, All Stars Division, Mustard Seeds, Predrag Ljuna, Trees Of Maine, Home Made Experiment i Henry's Dream.

- Nakon koncertne promocije u labinskoj Lamparni, početkom sljedeće godine uslijedit će zajednička koncertna predstavljanja u Puli, Rijeci, Zagrebu te još nekim mjestima, kaže Kristian Stojić, koji uz Alena Zafirovića, Gorana Brezca, Sanela Isanovića i Borjana Bagatelja od prvog dana otkad je krenula ova kreativna glazbeno-diskografska priča radi na osmišljavanju i realizaciji čitavog projekta.

Na CD-u i USB sticku

- Veliku pomoć i podršku u cijeloj priči dao nam je Mauro Širol i njegov studio Sound Temple, dok je vizual za novo izdanje Labinske Scene napravio Manuel Šumberac, inače poznat po svojim ilustracija te animacijama i animacijskom radu na video spotovima Gibonnija i drugih, kaže Stojić.

Izdanje "Kompilacija labinske nezavisne scene Vol. 2" bit će objavljeno na CD-u, kao i na USB sticku, gdje će uz novu kompilaciju biti i "Kompilacija labinske nezavisne scene Vol. 1" te video spot "Ovo je Labin" snimljen prije dvije godine. Također, na koncertu u Lamparni moći će se kupiti posebni combo setovi koji sačinjavaju specijalno dizajnirana majica kratkih rukava, CD i plakat po vrlo povoljnim cijenama.

Podrška cijele zajednice

Je li bilo teško sakupiti čak 13 novih pjesama za kompilaciju?, pitali smo Kristijana Stojića.

- Labin je malo mjesto i većina glazbenika se poznaje, druži i surađuje pa se nekako već unaprijed zna koji je sastav aktivan, koji više nije, koji se pojavio novi… Dešava se čak da neke i potičemo da snime nove pjesme koje bi uvrstili na kompilaciju. Labinska scena kao zajednica sastoji se ne samo od samih glazbenika već su tu involvirani i vlasnici studija, glazbeni producenti, video producenti, radijski urednici, ljudi koji se bave marketingom, a pomoć nam pruža i grad Labin zajedno s lokalnom zajednicom na čemu smo zaista zahvalni, kaže Kristian Stojić. (Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter