Nova dimenzija zidnih tapeta


Ukoliko je tapeta jedna od vaših sljedećih investicija, moram priznati da su nakon nekog vremena opet postale pravi hit! Za razliku od nekada, danas se tapete vrlo često apliciraju samo na jedan zid, i time podižu ukupan dojam prostorije
 
Zidne tapete u posljednje vrijeme ostvaruju veliki povrat na scenu uređenja interijera. Ukoliko je tapeta jedna od vaših sljedećih investicija, moram 
priznati da su nakon nekog vremena opet postale pravi hit! Današnje zidne tapete rezultat su novih tehnologija proizvodnje, stoga valja istaknuti neke novitete. Za razliku od nekada, danas se tapete vrlo često apliciraju samo na jedan zid, i time podižu ukupan dojam prostorije.
 
Zidne tapete od mineralnog pijeska na poliesterskoj i celuloznoj podlozi oživljavaju stare freske iz 18. stoljeća. One koje su pak načinjene od pamučnih, svilenih ili akrilnih vlakana oblače zidove u najfinija sukna dočaravajući otmjenost dvorskih salona. Danas mnogi proizvođači zidnih tapeta dodaju i svojstvo negorivosti, što je postao česti zahtjev u javnim prostorima. Ovim proizvodom projektiranje vertikalnih površina u interijeru uzdignuto je na zavidno viši nivo. Novost na tržištu su outdoor sistemi koji nam omogućuju da tapetu lijepimo čak i na fasadu ili pak u tuš kabinu. Možemo reći kako su zidne 
tapete oduvijek bile neizostavni dio uređenja interijera. Danas kada se susrećemo s različitim stilovima uređenja interijera i eksterijera, bez obzira na trendove, svaki od njih može biti obogaćen upotrebom zidnih tapeta koje će naglasiti pripadnost željenom stilu. Jednostavno su pogodne za uređivanje svih prostorija u domu kao i izvan njega, ali također i za interijere restorana i barova koji će izgledati zaista impresivno.
 
Osim već navedenih uporabnih mjesta zidnih tapeta, koje će već na samom ulasku u vaš životni prostor izmamiti oduševljenje na licima gostiju, postoji i cijeli spektar šarolikih i razigranih tapeta za dječje sobe koje će kutak vaše djece u tren učiniti vedrijim i ugodnijim mjestom za boravak. S njima se također možete igrati te ukrasiti ili restaurirati jedan od vaših omiljenih komada namještaja na bilo koji način, tako ćete im dati svježinu i promjenu.
 
Koji god dio doma odlučili ukrasiti tapetom izbor motiva, boja, materijala uistinu je velik, no čak i ako ne pronađete ?onu pravu? današnja nam je razvijenost tržišta omogućila da zidna tapeta postane produkt vaše mašte. Koji god dizajn da ste zamislili, koju god sliku ili materijal ste pronašli, bez kojeg god junaka vaše dijete ne može zamisliti dan, nevezano na ponuđeni izbor tapeta u prodavaonicama, to može postati vaša nova zidna tapeta.
 
Stoga ukoliko se do sada zidne tapete nisu našle na vašoj "to-do" listi vjerujem kako će vas noviteti te šaroliki izbor ponukati na mišljenje da ipak barem jedan zid ukrasite te osvježite vaš dom u svega nekoliko sati.
Vaš dizajner, Boris RUŽIĆ 
 

Podijeli: Facebook Twiter