Night express: Rasprodani smo godinu unaprijed

The night express
The night express

Pulska grupa The night express band u posljednje vrijeme žari i pali pozornicama diljem Istre, a i puno šire. Svojim energičnim i inteligentno odabranim repertoarom obrada domaćih i svjetskih uspješnica ovi su mladi glazbenici jednostavno "pomeli" konkurenciju u domeni komercijalnih cover bendova i uspjeli pridobiti horde fanova koji vjerno pohode njihove nastupe.

Iako grupa postoji već sedam godina, i unatoč nekim kadrovskim izmjenama u bendu, aktualni postav grupe čine Dejan Damijanić (gitara i vokal), Zoran Vujić (sax), Zlatko Deltin (vokal i klavijature), Loris Zupanc (bubnjevi), Norman Brunjak (bas gitara i vokal) te najnoviji član Loris Quarnal (truba).

Dečki koji već neko vrijeme učestalo sviraju na manifestacijama poput vjenčanja, raznih tuluma, maturalnih zabava i gradskih fešti za naš list prvi put govore o svojim uspjesima. Sa Zupancem, Deltinom i najmlađim članom Quarnalom razgovarali smo ekskluzivno o njihovim planovima, nastupima i dosadašnjim uspjesima.

-Dečki, kako objašnjavate euforiju oko Night express benda?
Zupanc:
Mislim da je to zbog našeg novog člana Lorisa kojeg curice vole. Šalim se, naravno. Imam osjećaj da je ekipa žedna dobre glazbe. Isprane su nam uši lošom glazbom posljednjih godina, a uvijek postoji kritična masa koja želi čuti dobru glazbu i pritom se zabaviti.

Svirate na različitim tipovima manifestacija; od pireva preko gradskih i seoskih fešti. Je li stvar u repertoaru ili nečem drugom?
Deltin:
Tako je. Sviramo od malih privatnih feštica pa do velikih zabava. Uvijek se trudimo pronaći repertoar za svaki profil publike i pogoditi u žicu. Pretpostavljam da nas razne generacija vole upravo zbog toga.

Koliko imate pjesma na repertoaru?
Zupanc:
Sviramo jednu za drugom pjesmom, a nekad samo dijelove pjesama. Prestali smo brojati negdje oko 340 naslova.

Prilagođavate li repertoar publici ili imate unaprijed organiziranu shemu?
Zupanc:
Nikad nije unaprijed organizirana shema. Možda je upravo u tome i ključ koji je otvorio vrata nekim novim stvarima. Ne planiramo unaprijed repertoar jer smo vidjeli da kada ga stvaraš unaprijed, nikad ne znaš kako će ekipa reagirati. Na koncu nikad ne znaš kada ćeš početi sa svirkom jer ne znaš kada će se ljudi okupiti. Ako je atmosfera već užarena, onda moraš početi s bržim stvarima pa opet ovisi je li ekipa mlađa ili starija. Sve ovisi...

Deltin: Bilo je pokušaja da unaprijed planiramo, ali već na trećoj pjesmi sve ode u drugom smjeru.

Osim što se bavite obradama snimili ste i neke autorske pjesme među kojima su dvije božićne, ali i "Do kraja života". Koje su vaše ambicije u tom smjeru?

Zupanc:
Imamo ambicija, ali imamo malo vremena jer se ne stižemo potpuno posvetiti autorskom izričaju. To je zasad u drugom planu, ali vjerujem da će u budućnosti opet izaći autorski singl da možemo ostaviti nekakav trag u nasljeđe.

Ukoliko biste dobili ponudu, primjerice, nekog eminentnog domaćeg pjevača da budete isključivo njegov prateći bend, biste li pristali?

Zupanc:
Ne. Ne bismo se mogli posvetiti tome adekvatno. Rasprodani smo godinu dana unaprijed, profesionalci smo u poslu i ne želimo obećavati nikome ono što ne možemo ispuniti. (V. ŠILIPETAR)

CIJELI RAZGOVOR U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter