NEx Music Festival u petak u Savičenti

The Night Express
The Night Express

U petak će se u Kaštelu Grimani u Savičenti održati prvi NEx Music Festival na kojem će nastupiti The Night Express iz Pule, međunarodno priznati srpski autorski bend S.A.R.S. i pulsko-zagrebački ska rockeri Radio Aktiv a o tome su danas u Rock caffeu govorili organizatori iz The Night Expressa.

Program počinje u 21 sat, a u slučaju kiše sve se prebacuje u Boćarski dom u Pazin, prema istom rasporedu a prvi će nastupiti Radio Aktiv, potom S.A.R.S. i konačno The Night Express nakon čega će one koji ostanu zabavljati DJ. Organizatori cijeli događaj najavljuju kao spoj urbanog glazbenog izričaja i tradicionalnog, srednjovjekovnog mjesta ukrašenog kamenim zidinama kaštela Grimani.

- Odlučili smo napraviti nešto drugačije, urbano i došli smo na ovu ideju. Nadamo se da će festival zaživjeti, kazao je Loris Zupanc iz grupe The Night Express. Zašto je odabrana baš Savičenta objasnio je time da su htjeli napraviti nešto u središnjoj Istri, da nije sve samo u Puli te kaže da su se potrudili oko organizacije, da sve ispadne zanimljivo.

Kazao je i kako će krenuti ranije pa se zbog toga nadaju da će možda doći populacija koja inače ne bi došla u pola noći, no program će svejedno trajati do jutra. Njegov kolega iz benda Dejan Damjanić najavio i jedno iznenađenje. Osim toga, nastup Night Expressa snimat će i live DVD za producentsku kuću MedVid koji bi trebao izaći uskoro nakon koncerta.

Za one koji nisu toliko upućeni, S.A.R.S. su uspješni bend iz Beograda koji kombiniraju reggae, ska i hip hop uz utjecaje tradicijske glazbe, a karakteriziraju ih duhoviti, često ironični tekstovi. Kratica S.A.R.S. znači Sveže amputirana ruka Satrianija, a poznati su pjesmama kao što su "Buđav lebac", "Perspektiva", "Lutka", "Debeli lad", "To rade" i drugima. Njihovi spotovi na YouTubeu poslušani su i pogledani više od 30 milijuna puta.

Night Express su domaće snage poznate po obradama, a Radio Aktiv iza sebe imaju album "Grije nas isto sunce" s kojeg su se izdvojile pjesme kao što su "Vrtimo se", "Svaku noć, svaki dan" i "Vremenu na volju". Ulaznice u pretprodaji koštaju 60 kuna, a na dan koncerta cijena će biti 80 kuna. Mogu se kupiti u pretprodaji u pizzeriji i caffe baru Palace u Svetvinčentu, u Foto Ediju u Poreču, Rock Caffeu u Puli i frizerskom salonu As u Pazinu. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter