Nakon američke i japanske turneje 2Cellos u Rovinju


U petak, 24. srpnja, u bivšoj Tvornici duhana Rovinj, slavni čelistički dvojac - Stjepan Hauser i Luka Šulić, u svijetu poznatiji pod imenom "2Cellos", u Hrvatskoj promovirat će svoj posljednji album Celloverse.

Rovinj će naime, nakon njihove američke i japanske turneje, Singapura, Koreje, Hong Konga biti napokon i u Rovinju. Najpopularniji violončelistički dvojac današnjice predstavit će premijerno pjesme s hvaljenog, aktualnog albuma "Celloverse" (Portrait/Menart) a koje su već imali prilike čuti obožavatelji diljem svijeta (Amerika, Njemačka, Japan?).

U Japanu su, naime rasprodali trinaest koncerta na kojima ih je vidjelo gotovo 35 tisuća obožavatelja. Trenutno su u Hong Kongu, a 16. srpnja, i prije Rovinja, nastupaju u Singapuru. Album Celloverse (objavljen početkom godine uključuje 13 pjesama, među kojima "Thunderstruck" (AC/DC)s više od 42 milijuna pogleda, "Wake Me Up" (Avicii), "They Don't Care About Us" i "I Will Wait" (Mumford&Sons), "The Trooper" (Iron Maiden), "Shape of My Heart" (Sting), "Hysteria" (Muse), za koji je spot snimljen na odjelu za psihijatriju pulske bolnice.

Također, album uključuje i njihovu autorsku pjesmu "Celoloverse", te pjesmu "Live and Let Die" PaulaMcCartneya, na kojoj gostuje slavni pijanist Lang Lang. Kurioziteta radi spomenimo i da je, faascinantna priča dvojice glazbenika započela prije četiri i pol godine, kada su kao 2Cellos na YouTubeu objavili videospot za pjesmu "Smooth Criminal", koju je u originalu izvodio Michael Jackson. Ostalo je povijest.

Uslijedile su simpatije milijuna obožavatelja diljem svijeta, kao i turneja sa Sir Eltonom Johnom, suradnja s glazbenim veličinama kao što su Red Hot Chili Peppers i Queens of the Stone Age, nastupi u najprestižnijim koncertnim dvoranama, na ceremoniji Emmy,...

O popularnosti mladog dvojca, najbolje govori činjenica da je u Japanu 20. siječnja proglašen 2Cellos Danom. Početak rovinjskog koncerta zakazan je za 21 sat. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter