Na Umago Fashion Nightu kreacije domaćih dizajnera

Myau Mania
Myau Mania

Trg slobode ispunio se sinoć sjajem, blještavilom, glamurom i ljepotom - održan je atraktivan modno-glazbeni spektakl Umago Fashion Night koji svake godine u Umagu predstavlja atraktivne kreacije talentiranih domaćih dizajnera.

Lijepih, kreativnih i nosivih haljina, koje su pistom prošetale lijepe manekenke, nije manjkalo ni ove godine. Predstavili su se kreatori - Ana Stehlik by Tsunami i Ivana Tomić iz Pule, Egzor kao zajednički brand riječkih dizajnerica Vesne Kuiš i Nikoline Petrušić, bujski krojački salon Kreativa, agencija Sandra iz Pazina, pulski butik Modessa iz Pule, brand Myau Mania mlade Zagrepčanke Martine Križanić, Showroom Antonela, Saša Đukić Obradović i Uroš Raguž iz Pule, te Diana Mićović Bašić iz Buja.

Brojna publika prvo je vidjela novu kolekciju Ane Stehlik - bile su to moderne haljine u vintage duhu, u nježnim, svježim, pastelnim i neutralnim bojama.

Ivana Tomić također je predstavila najnoviju kolekciju - bili su to atraktivni modeli u kombinaciji crne, sive i srebrne boje. Sve su kreacije vrlo moderne i futurističke, namijenjene mlađim ženama.

Riječki brand Egzor pokazao je pak liniju večernjih haljina koje će naglasiti eleganciju svake žene - uske, crne, s blještavim detaljima i bojama ili pak potpuno crne.

Showroom Antonela svake godine dolazi s jako elegantnim večernjim haljinama u mladenačkom stilu. Svaka žena može zasjati u ljubičastoj, zelenoj, žutoj, narančastoj, crnoj i drugim bojama. Modela ima za sve ukuse.

Đukić Obradović svojom kolekcijom "Future plastic woman" okrenuo se djevojkama koje su pune samopouzdanja i senzualne. Haljine i odijela u kojoj dominira bijela boja pokazuju seksepil svake žene, u kombinaciji s geometrijskim oblicima.

Diana Mićović Bašić predstavila se prvi put s lijepim, šarenim i lepršavim haljinama u kojoj dominira svila. Kolekcija "Diana's Garden" prepuna je šarenih boja - baš za ljeto.

Bujska Kreativa, umjesto profesionalnih modela, odabrala je obične žene, prijateljice vlasnice salona koja se poigrala s bojama, krojevima i materijalima.

Agencija Sandra je, pak, ponudila prekrasne vjenčanice i svečane večernje haljine, šarene, lepršave i vrlo elegantne. Za svaku prigodu ponudio je odjeću butik Modessa - bijelih, vatreno crvenih, čipkastih, toškastih i kreacija u bež boji nije manjkalo.

Myau Mania je brand za otkačene cure - modeli su veseli, šareni, razigrani, a sve to namijenjeno je mlađim djevojkama.

Kao šećer na kraju bile su Raguževe kreacije - avangardne, neskvakidašnje, drugačije, za neustrašive žene. Modeli u njegovim crno-crvenim kreacijama bile su poput živih instalacija.

Za glazbeni dio spektakla bio je zadužen pobjednik prve sezone talent showa "Hrvatska traži zvijezdu" Bojan Jambrošić, potom mlada Pazinjanka Mirta Krsnik koja je brojnu publiku osvojila svojim zavidnim glasovnim mogućnostima.

Nastupila je i plesna skupina Blue Dream umaške Zajednice Talijana. Manifestacija, koju organizira Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" u suradnji s agencijama Sandra iz Pazina i Akt iz Pule, odvijala se pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice Umaga. (T. KOCIJANČIĆ; snimio M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter