Na gradske ulice vraća se Poreč Open Air festival

Svi programi Poreč Open Air Festivala bit će besplatni
Svi programi Poreč Open Air Festivala bit će besplatni

Porečke ulice i trgovi i ove će godine vrvjeti raznovrsnim događajima, jer će se od 23. lipnja do 16. rujna održati najduža i najsadržajnija ljetna manifestacija Poreč Open Air festival. Nakon uspješnog lanjskog prvog izdanja koje je posjetilo oko 50 tisuća domaćih i stranih gostiju, hotelska tvrtka Valamar Riviera u suradnji s Gradom Porečom i njegovom Turističkom zajednicom, te tvrtkom MPG kao organizatorom festivala, Poreč Open Air na ulice, trgove i otok Sveti Nikola dovodi više od stotinu atraktivnih događanja. U šarolikom programu koji, među ostalim, uključuje i live glazbene večeri, filmske projekcije pod zvijezdama, ulične performanse i kazališne predstave, posjetitelji svih uzrasta i ukusa imat će priliku opet uživati besplatno.

Vodeći svjetski tribute bendovi

Početak festivala obilježit će koncertom Poreč Rock Off koji na glavnu pozornicu na rivi dovodi čak dva velika rock izvođača - Vatru i Pavel. No, ovog će ljeta nastupiti i strani bendovi, pa će tako u sklopu novog programa festivala World Stage svirati vodeći svjetski tribute bendovi koji će svojim originalnim izvedbama, atraktivnim kostimima i show programom domaćima i gostima priuštiti nezaboravnu zabavu.

U sklopu programa Circus in the City porečkom će rivom zavladati veselo društvo akrobata i žonglera čiji će živopisan nastup kulminirati na ljetnoj pozornici s atraktivnim Cabaret showom. Program četvrtkom bit će rezerviran za najmlađe koji će uz Bal princeza i čarobnu kulisu dvorca na otoku Sveti Nikola uživati u bajkovitoj priči uz mnoštvo sadržaja i iznenađenja. Ljubitelje glazbenih večeri ove godine očekuje novi, osvježeni koncept Street Musica na ulicama i trgovima. Valamar Isabella Island Resort na otoku Sveti Nikola nedjeljom će biti u znaku Istra Inspirit interaktivnog obiteljskog zabavno-edukativnog programa koji je prošle godine izazvao izniman interes. Oni željni poznatih filmskih klasika i hitova imat će priliku svakodnevno uživati u programu Open Air Cinema koji će se i ove godine održavati u vrtu Ville Polesini.

Unaprjeđivanje imidža grada

Posebna događanja festivala također nikoga neće ostaviti ravnodušnim – od svjetlosnog bojanja starogradskih zidina što je postao jedan od omiljenih fotografskih motiva, do jedinstvenog Tunalicious street food događanja 15. i 16. rujna, posvećenog jelima sa svježom, netom ulovljenom tunom. Dvodnevni glazbeni spektakl MTV Summerblast 25. i 26. kolovoza osigurat će nezaboravan provod uz vodeća imena svjetske dance i pop scene. Besplatnim koncertom Gibonnija na ljetnoj pozornici na rivi 16. rujna na najbolji će se način zatvoriti festival.

- Kao vodeća turistička kompanija u zemlji naša je odgovornost razvijati destinacije u kojima poslujemo i biti ključan dionik u kreiranju njihova sadržaja. Poreč Open Air jako je dobar primjer takvog sadržaja, što nam potvrđuju i rezultati festivala kao i odlične reakcije naših gostiju koji se vraćaju u Poreč. Ovogodišnje izdanje festivala imat će svakodnevnu zabavu i raznovrsni program za sve uzraste, a mnoge smo programske koncepte unaprijedili i ovaj format širimo i na ostale destinacije, rekao je potpredsjednik za prodaju i marketing Valamar Rivijere Davor Brenko.

- Poreč je oduvijek bio predvodnik trendova u hrvatskom turizmu, a Poreč Open Air Festival još je jedan dokaz kako se stalno radi na unaprjeđivanju imidža grada kroz odličnu suradnju javnog i privatnog sektora. Osim toga, festival se održava u samoj starogradskoj jezgri - za projekcije filmova, glazbu i predstave na otvorenom koriste se uličice i trgovi, koji pritom ožive u potpuno novom svjetlu. Kako bismo revitalizirali starogradsku jezgru upravo je takav način prepoznavanja vrijednosti našeg prekrasnog grada smjer u kojem bismo se trebali kretati, kako bi naši potencijali bili iskorišteni u potpunosti, istaknuo je dogradonačelnik Loris Peršurić

Direktor TZ-a Nenad Velenik zaključio je kako je ovaj festival ključan faktor u promociji Poreča kao iznimne turističke destinacije.

- Poreč je destinacija koja je prepoznala pozitivan efekt privlačenja novih gostiju organizacijom velikih festivala. Poreč Open Air Festival se već u prvoj godini pokazao kao vodeći sadržaj za zabavu gostiju, a našu destinaciju prikazao kao mjesto vrhunskog doživljaja. Radujemo se što ćemo festival ponovno ugostiti i što ćemo mnogobrojnim gostima pružiti dodatnu vrijednost i motiv da nam se ponovno vrate. Slogan našeg vizualnog identiteta "Ti nas upotpunjuješ" potvrđuje sinergiju svih sudionika u turizmu da našim gostima pružimo nezaboravne trenutke, napomenuo je Velenik.

Program će se nadopunjavati u sljedećim mjesecima, a sve informacije i novosti mogu se pronaći na www.porecopenair.com te na službenoj Facebook stranici festivala www.facebook.com/PorecOpenAirFestival .

"Zlatna koza" u kategoriji festivali

Prošlogodišnji uspjeh i popularnost Poreč Open Air festivala dokazuje i velik broj posjetitelja, kojih je na 20 različitih lokacija festivala bilo više od 50 tisuća. U više od 100 dana festivala lani je bilo 251 događanje i 250 izvođača, a više od sedam tisuća obožavatelja na Facebooku svakodnevno je pratilo novosti i program festivala. Upravo su različita događanja u kombinaciji s prirodnim i kulturnim ljepotama kojima grad obiluje, razlozi zbog kojih je Poreč proglašen lani najboljom destinacijom za ljetni odmorišni turizam, a Poreč Open Air festival dobitnik je prestižne nagrade TZ-a Istarske županije „Zlatna koza“ u kategoriji festivali. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter