Mrvica u INK: Klasična glazba na drugačiji način


Tijekom svibnja, u sklopu svoje turneje, Maksim Mrvica će nastupiti na pet koncerata, a pulski koncert u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula na programu je 12. svibnja.

Nakon toga odlazi u Češku, a poslije Praga, na kinesku i južnokorejsku turneju, te se nakon toga ponovo vraća u Hrvatsku i Sloveniju da bi održao još tri koncerta u Čakovcu, Mariboru i Zadru.

- Uvijek se trudim predstaviti klasičnu glazbu na drugačiji način, jer sam svjestan da među mladim ljudima nema toliko interesa za tu vrstu glazbe. Mislim da dosta toga ovisi o prezentaciji i imidžu i zato se i oko toga dosta trudim. Vjerujem da ću tako lakše privući mlađu publiku, a rezultat toga je upravo 30 do 40 posto mladih na mojim koncertima, koji inače možda ne bi nikada došli na njih, izjavio je nedavno Maksim Mrvica.

Na ovoj turneji, Mrvica će izvoditi klasična djela velikih skladatelja poput Musorgskog, Liszta, Chopina, Skrjabina, te svoje najpoznatije obrade poput "Bohemian Rhapsody" grupe Queen, teme iz filma "Godfather" i druge.

Promovirati će i aktualni album "Mezzo e Mezzo" koji će uskoro će biti objavljen i u Hrvatskoj u izdanju Dallas Recordsa i moći će se kupiti na većini koncerata u sklopu turneje. Posebnost ovog albuma leži upravo u tome što je dio snimljen u klasičnom stilu kroz izvedbu kapitalnog djela Modesta Musorgskog "Slike s izložbe", dok drugi dio zauzimaju već prepoznatljive Maksimove crossover izvedbe. Na albumu je surađivao sa sve poznatijim hrvatskim pijanistom Matejom Meštrovićem koji je radio klavirske aranžmane za sve skladbe koje je za Maksima na ovom albumu napisao Tonči Huljić. (Vanesa BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter