Most suradnje izgrađen na jazz muziciranju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Već cijelo desetljeće traje suradnja između Grožnjana i Kranja - a začeli su je dugogodišnji prijatelji i suradnici, bard hrvatskog jazza, vibrafonist, skladatelj i pedagog Boško Petrović i slovenski gitarist Primož Grašič. Tako je na nedavno završenom grožnjanskom Festivalu Jazz is Back! BP gostovao sastav iz Kranja, a u ponedjeljak su u Kranju na festivalu Jazz kamp Kranj u cafe galeriji Pungert nastupili polaznici grožnjanske Ljetne jazz škole HGM-a.

Koncertnoj večeri prethodio je susret delegacija Kranja i Grožnjana - tako su se susreli grožnjanski načelnik Claudio Stocovaz i voditelj grožnjanskog festivala i jazz škole Neven Frangeš s kranjskim dogradonačelnikom Janezom Frelihom te voditeljima kranjskog festivala i jazz škole, Gregorom i Primožom Grašičem.

U glazbenom dijelu servirana je pak porcija blues standarda u sastavu Sandi Čakalo Blues Power Trio predvođenom novigradskim pijanistom i pjevačem Sandijem Čakalom, dok je brazilsko-talijansko-hrvatski sastav Pao e Circo predstavio zanimljivu kombinaciju jazza i brazilskih ritmova kroz repertoar sastavljen pretežno od autorskih skladbi.

Suradnja ovih dvaju gradova koje povezuje most satkan od prijateljstva i jazz muziciranja nastavit će se - kako je rekao grožnjanski načelnik Claudio Stocovaz, uskoro će se potpisati novi ugovor o suradnji, kojim će se nastaviti dugogodišnja uspješna suradnja Grožnjana i Kranja. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter