Mortal Divinity pobjednici pulske Gitarijade

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

U konkurenciji pet demo bendova u subotu na petoj obnovljenoj pulskoj Gitarijadi pobjedničku statuu podigao je pulski bend Mortal Divinity. Uz njih su nastupila su još dva pulska benda - Nezakcij i Preludium, labinski Total revenge te riječki Trade koji je uskočio nakon što su nastup otkazali Meant To Be iz Umaga. Pobjednike koje čeka odlazak na Hrvatski glazbeni festival u Zaboku, koji je inače najveći hrvatski demo festival, jednoglasno je odabrao žiri u sastavu Zoran Todorović Todor, Vlado Simcich Vava i Davor Vujić Čina.

Mortal Divinity pobjedu su odnijeli sasvim zasluženo. Čim su krenuli sa svirkom na stepenicama vidjelo se da su odlično pripremljeni, što i ne čudi s obzirom da postoje i već nekoliko godina i redovito koncertiraju te su vremenom uspjeli pronaći savršenu ravnotežu između opakih vokala i povremeno nešto melodičnijih gitarskih rifova ne gubeći pritom na energičnosti.

Večer, barem njen natjecateljski dio, bila je u znaku žešćeg zvuka odnosno rocka, hard rocka i metala dok su Preludium malo razbili tu jednoobraznost skrenuvši u blues vode. Grupa Nezakcij također je iskočila je iz preksinoćnog prosjeka zbog toga što su im tekstovi na hrvatskom, a radi se o prilično ozbiljnim stihovima i pjesmama nešto "oblačnije" atmosfere. Jako dobar nastup imali su i Total Revenge, radi se o triju u kombinaciji gitara, bas i bubanj, uz bubnjara koji pjeva te su zvučali nevjerojatno moćno, uz neizbježnu i vrlo efektnu "tutnjajuću" instrumentalnu bazu. Kao gosti nastupili su We Stand United, pobjednici labinske gitarijade koji su dodali malo hip-hopa izvan konkurencije dok se čekalo na proglašenje pobjednika.

Gitarijadu su u sklopu obilježavanja Dana grada organizirali Hrvatska glazbena unija Istarske županije i Rock caffe, a svirka se na Portarati nastavlja večeras, ovaj put u opuštenijoj atmosferi jer će besplatni koncert u 21 sat održati Songkillers. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter