Moja nijansa plave

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

U modnim trendovima za ovu jesen i zimu do izražaja dolazi bogatstvo plave boje. Nijansi ove oku ugodne boje doista ima bezbroj, samo treba odabrati onu koju vam se najviše sviđa i koja najviše odgovara vašem tenu i boji kose.

Ima one tamnoplave, poput noći, koja se opasno približava crnoj. U tom će tonu izvrsno izgledati kaput jednostavnog kroja i možda dvostrukog kopčanja s dubokim V izrezom ili, na primjer, vunena haljina, koje će ovisno o modnim dodacima uvijek biti drugačija i vrlo ćete je rijetko ostavljati u ormaru.

Ima i one plave koja kao da je izmiješana s ljubičastom ili bojom lavande. Taj je ton jako uočljiv pa ako ste modno sramežljivi on vjerojatno nije za vas. Za one odvažnije bi bilo jako zanimljivo spojiti ovu boju i vojnički stil za modni "2 u 1".

Zašto ne biste hladne dane proveli u pastelnim bojama? Nježno plava boja, ali u onim najsvijetlijim tonovima, čak i s malo natruha zelene, izvrstan je odabir. Ova nijansa izgleda izvrsno kada je sljubite s crnom, i to u nekim detaljima - dugmad, čarape ili šešir.

Jedna od tendencija u modnim prijedlozima za proljeće/ljeto 2013. jesu sjajni materijali, koji mogu izgledati kao da su lakirani (sjetite se filmova o Barbarelli), nalik na šuškave omote za čokolatine ili kao popluni na kvadratiće, ali umočeni u zlato ili srebro. Možda je takva sjajna plava ipak najbolja u malim količinama, za tek jedan komad odjeće u vašem outfitu.

I koža je među omiljenim materijalima. Plave kožne hlače najbolje bi bilo malo "primiriti" nekim neutralnim tonom jakne. Kožna jakna podnosi svaki ton plave i možete je malo osvježiti svilenom maramom na kojoj se pojavljuje neki ton plave, ali drugačiji od onih na jakni. Plavih vunenih majica sigurno već imate pa ih izvucite iz modnog zaborava na svjetlo dana. Pletenina svake godine iznova zauzima svoje počasno mjesto na modnoj sceni jer je topla, ugodna, casual i šik.

Čak i ako se odmah namrštite na spomen plave, odajte joj počast velikom torbom-pismom, na primjer sa zakovicama, ili barem plavim sjenilom na očima. (Piše Selvina BENIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter