Modna priča Anje Stehlik-Moretti u Svetim srcima


Nakon iznimno uspješnih izložbi i koncertnih ostvarenja, u najljepšem pulskom izložbenom prostoru, Svetim srcima u subotu će se prvi put održati modna revija. Prilika da u impresivnom multimedijalnom centru ispriča svoju modnu priča pružila se pulskoj modnoj dizajnerici Anji Moretti, donedavno široj javnosti poznatoj kao Anja Stehlik. Anja je svoj proboj u svijet mode započela u suradnji s Draganom Blažićem ostvarivši mušku liniju Tsunami personaliziranih odijela s oslikanim unutarnjim dijelom, koji su prepoznali, primjerice, i 2Cellosi te ih redovito nose diljem svijeta na svojim koncertima.

No, nakon iznimno uspješne muške kolekcije, Anja se prošle godine okrenula stvaranju ženskih modela te promovirala liniju Stehlik by Anja Stehlik.

Ovom će prigodom u Svetim srcima Anja predstaviti kolekciju proljeće/ljeto 2014. Tsunami i Stehlik haljina. Editorijal ove proljetne kampanje za najavu revije odradila je fotografkinja Marta Klarić Ravnić, a izložene slike umjetnika Roberta Paulette kulisni su dio priče Stehlik kolekcije pod nazivom "Flor". Budući da je Anja zadnju reviju imala 2006 godine na pulskom Kaštelu, iznimno je uzbuđena zbog nadolazeće.

- Volim monumentalne multifunkcionalne prostore obogaćene posebnom energijom kao sto su Sveta srca. Kad sam vidjela prostor, odmah sam zaželjela pulskoj publici tu prikazati kolekcije, istaknula je dizajnerica.

I sam ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo objeručke je prihvatio ideju o modnoj reviji u prekrasnom ambijentu Svetih srca. "Prostor je svakako multifunkcionalan i ovo je samo dokaz tome", istaknuo je Komšo.

Uz profesionalne manekenke pistom će prošetati pulske gimnazijalke koje će reviju nositi za dobrobit škole. Naime, tijekom večeri će se prodavati majice Stehlik produkcije, a prihod ide knjižnici Gimnazije. Direktorica pulske gimnazije Branka Antunović Piton s oduševljenjem je pristala na suradnju s poznatom dizajnericom te je istaknula da će program glazbeno obogatiti učenice koje su iznimno talentirane. Novi trendovi, nova lica, nove nade i novi talenti u starom novom prostoru. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter