Meka za ljubitelje enogastronomskih delicija

Mulini Beach mjesto susreta 9. glamuroznog Fullmoon partyja
Mulini Beach mjesto susreta 9. glamuroznog Fullmoon partyja

Sutra, 3., prostor Maistrinog Mulini Beacha postat će mjesto održavanja 9. po redu glamuroznog Fullmoon Partyja, čiju organizaciju potpisuje talijanska tvrtka White Sheep Event. Prema najavama, od 20 pa sve do jedan sat iza ponoći, ljubitelji enogastronomskih delicija doći će na svoje, a neće nedostajati ni dobre muzike. Naime, pored zanimljivih umjetničkih izvedbi, koje će se izmjenjivati tijekom večeri, uz glazbu DJ Zippa i Marca Ballabena na klaviru, na partyju će se moći degustirati ono najbolje što nudi trolist -  Istra, Italija i Slovenija.

Saznajemo i da Fullmoon Party proizlazi iz ideje da se na jednom mjestu, daleko od stereotipnih okruženja, uz dobru glazbu i čari punog mjeseca, predstave internacionalni proizvodi apsolutne izvrsnosti, i to od strane samih ugostitelja odnosno proizvođača vina i prehrambenih proizvoda.

U slavu vina

Nakon dosadašnjih osam uspješnih izdanja koja su se održala u Italiji i Sloveniji, ležeran ambijent Mulini Beacha, s pogledom na uvalu Lone i park-šumu Zlatni rt, nametnuo se kao savršeno okruženje.

- Formula večeri jednaka je onoj koja je već više puta pokazala uspješnom tijekom prethodnih izdanja Fullmoon Partyja. Međutim, oslanjanje na staru slavu nije naš običaj i stoga smo ove godine odlučili proširiti degustacijsku ponudu, najavljuju Rossana Bettini i Francesco Razzetto iz White Sheep Eventa.

Od pjenušavih vina predstavit će se ona od talijanskih i slovenskih proizvođača Berlucchi, Franciacorta, Movia, Anselmi, pa sve do Prosecco & co Perle di Piera, dok su od lokalnih proizvođača tu Coronica, Cuj, Franković, Ivančić, Ravalico, Arman, Misal, Prelac i Roxanic. Iz područja Colli Orientali dolaze Le Vigne di Zamo, iz pokrajine Veneto pak Serafini i Vidotto, čija će se vina moći degustirati u potpuno novo dizajniranim Italesse čašama.

Cromarisov zalogaj

Što se pak tiče hrane, nju će pripremati restorani Brasserie Adriatic, Kantinon, restoran L hotela Lone i Wine Wault hotela Monte Mulini, dok će Komel Selection nuditi svoj pršut, a Cromaris jela od ribe i kamenica prelivena maslinovim uljem Mate -proizvođača Zambratti.

Kokteli će biti na bazi illy kave i destilata Nonino, a za slatko će se pobrinuti proizvođači sladoleda Grom i Chox sa svojim "zdravim" čokoladama. Ne treba izostaviti i da će čitav hepening biti popraćen od strane brojnih talijanskih novinara, a potvrđen je i dolazak Helmutha Koehera, zaštitnika Festivala Merano Wine Festival, te Cristine Nonino. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter