Maraton "Simpsona" od 522 epizode na FXX tv-u


Dvanaestodnevni maraton jedne od najpoznatijih animiranih serija svih vremena - Simpsona, u sklopu kojeg će bez prekida biti prikazane 522 epizode objavljene kroz 25 sezona, počinje 21. kolovoza na kabelskoj televiziji FXX, piše časopis Rolling Stone. Maraton završava 1. rujna, a počevši od 2. rujna, mreža će nedjeljama emitirati mini maratone od osam epizoda Simpsona. Također, FXX u listopadu namjerava predstaviti novu aplikaciju "SimpsonsWorld", koju su opisali kao "ultimativno digitalno iskustvo Simpsona", a obožavateljima bi trebala omogućiti pristup svakoj epizodi iz serije, dijeljenje najdražih video isječaka i kreiranje playlista.

Početak 26. sezone zakazan je za 28. rujna, a već u prvoj epizodi umire jedan od glavnih likova. S obzirom da je naziv prve eizode "A Clown in the Dumps" (Klaun "u komi"), većina fanova pretpostavlja da će lik osuđen na smrt biti Krusty the Clown, no prosucent Al Jean nije htio otkrivati detalje. Ipak, istaknuo je da se radi o liku kojemu glas daje netko tko je osvojio Emmyja za rad na seriji. "Radi se o nečemu mnogo većem nego što smo mislili da će biti. Neće se raditi o krvoproliću", komentirao je Jean prvu epizodu nove sezone.

Simpsoni su najdugotrajnija američka animirana TV serija tvorca Matta Groeninga, a prvi put su prikazani 17. prosinca 1989. Uz to što su najduže prikazivana animirana serija, svjetske rekorde drže još i u kategorijama najduže prikazivane komedije i animirane serije s najviše Grammy nagrada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter