Mali festival za velike emocije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ove će se godine u kampu Veli Jože pokraj Umaga od 1. do 4. lipnja održati, peto u nizu, izdanje Indirekt music & art festivala.

Do sada je predstavljeno prvih pet izvođača među kojima su mladi i  talentirani indie folker Sir Croissant iz Bosne i Hercegovine, indie folk kantautor Jakob Kobala iz Slovenije, amerikana dark pop Sofie From Seattle iz Srbije te energični indie blues rock duo Cari Cari i trippy noise pop kolektiv Mile Me Def iz Austrije.

- Ovo je samo početak, novi izvođači, ali i umjetnici i književnici stižu uskoro, čime Indirekt hrabro korača prema ideji da postane festival za sva četiri godišnja doba. Jesen u susjednoj Srbiji, zima u Zagrebu, a dok ekipa koketira s idejom proljeća u Sloveniji, ljeto im je već tradicija. Regionalna nezavisna scena i ove će se godine okupiti u Umagu i to zavučena u šumi, u hladu borova, tik uz more, u prekrasnom kampu Veli Jože. A Jože još "veli" da nas čekaju tri dana druženja i uživanja u sakupljenoj kreativi nezavisnih entuzijasta koji glazbom, slikom i pisanom riječi dodaju malo boje našoj svakodnevici, ističu organizatori.

Igor Božanić aka Sir Croissant je 16-godišnji indie folk glazbenik iz Banja Luke, a glazbom se, kaže, bavi oduvijek. Prije godinu dana samostalno je izdao šest autorskih pjesama kao EP Let Me Sleep. "’Jednostavnost, nježna gitara, šaputavi ambijentalni nemutirani vokal i ogoljeno srce ostavit će vas bez daha", ističe se u najavi.

Jakob Kobal je 22-godišnji kantautor iz Slovenije, a donosi emotivne indie folk pjesme na engleskom s utjecajima Kings of Convinience, Syda Barreta, Bena Howarda i Jeffa Buckleya. Njegov je stil prenošenja osobnih misli i pogleda na svijet kroz stihove i glazbu privukao pažnju mnogih glazbenih urednika na radio postajama.

Sofie from Seattle je pak dark pop projekt, a čine ga članovi različitih bendova amerikana scene. Stvaraju pjesme u spontanim druženjima između obaveza, u susretima između proba, propuštenih autobusa, poslova, otkaza, veslanja i plivanja, ispitnih rokova i razvijanja filmova. Sofie trenutno nastupa kao čisto ženski bend.

Cari Cari su Stephanie i Alexander iz Austrije, energični indie blues rock duo na čijim se nastupima može čuti sintisajzer, zavodljiva gitara ukomponirana s južnjačkim beatovima bubnjeva, australski didžeridu i drombulje, a na vokalu se izmjenjuju.

Tu je i Mile Me Deaf, trippy pop kolektiv iz Beča. Moglo bi se reći da je solo projekt obzirom da je većina pjesama snimljena u dnevnoj sobi multiinstrumentalista i producenta Wolganga Möstla, jednog od najkreativnijih glazbenika austrijske scene. U nastupu uživo su popraćeni bendom i psihoaktivnim VJ-om. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter