Machine Head rade turneju po malim klubovima

Machine Head
Machine Head

Machine Head trenutno su u studiju Green Daya gdje snimaju novi album, u tijeku im je pravna bitka s bivšim basistom, a najavili su i da kreću na nesvakidašnju turneju, i to poprilično riskantnu.

Naime, tijekom srpnja održat će 11 koncerata u manje popularnim dijelovima SAD-a, i to pretežno u dijelovima gdje ekonomija baš i nije najjača, što je popriličan poslovni rizik. Turneja će se zvati po trenutnom singlu "Killers & Kings", a Machine Head će nastupiti u nekim gradovima u kojima nisu svirali više od deset godina.

"Prošle godine smo se za Mayhem festival zagrijavali koncertima u ekstremno malim i intimnim dvoranama gdje smo odradili old-school koncerte. Te dvorane redovito su se nalazile u tzv. 'B i C tržištima', drugim riječima, sve ono što nije Los Angeles, New York, Chicago, Detroit i slično... Koncerti su bili nevjerojatni! Znojni, jednostavni, povratnički i brutalno zabavni! Zakleli smo se da ćemo to napraviti opet! Dio razloga leži u tome što neka lokalna gospodarstva jednostavno ne mogu platiti takve bendove, a mi ćemo uvijek radije reinvestirati u bend i naše fanove nego sebe štedjeti. Vjerojatno ćemo opet biti u gubitku, ali znate što - to nije gubitak, već ponovno ulaganje u nešto što nam je najvažnije - fanovi! Vidjet ćete nas u mjestima koja su gladna koncerata! Vidjet ćete nas čak i u mjestima gdje nemamo pojma imamo li fanove uopće!", poručuju iz Machine Heada.

Sličan sistem primijenili su i na europski dio turneje, koji će odraditi u kolovozu. Nama najbliže nastupaju u Austriji, i to u mjestu Dornbirn 11. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter