Luxury Life pažnju posvetio rovinjskim mirisima

Uspješni poduzetnici Samantha i Christian Salvi
Uspješni poduzetnici Samantha i Christian Salvi

Samo godina dana trebalo je proći da Samantha i Christian Salvi, supružnici iz Rovinja, mogu konstatirati: Uspjeli smo. Grad nam miriše! Jer, mladi su se ljudi i ranije dokazali kao uspješni poduzetnici - uvoznici ribarskih mreža iz Tajlanda - a od prije godinu dana i kao proizvođači rovinjskih mirisa.

- Priča o rovinjskim mirisima stara je tri godine, kada sam u dokolici razmišljala kako ispuniti vrijeme. Uz taj radni pokretač, bavila sam i stvarima koje volim. S obzirom da sam tip od mirisa, odnosno osoba koja voli uživati u ugodnoj i mirisnoj atmosferi, na pamet su mi pali upravo mirisi - i to mirisi za prostore. Naime, smatram da je prvi kontakt s kućom, ili radnim prostorom, upravo onaj mirisni, a tek potom interijer, boja, rasvjeta, priča Samantha Salvi, poduzetnica s "dobrim nosom".

Bajka iz Venecije

Put k slavi, i činjenici da se njena linija od šest različitih mirisa za kuću, i to isključivo zahvaljujući usmenoj predaji, prodaje k'o luda, ponajviše treba zahvaliti hrabrosti. Jer, ući u posao o kojemu, usput govoreći, nije ništa znala, pokazao se punim pogotkom. Najvažnije je bilo u priču uvesti supruga, a kada je i on dao zeleno svijetlo valjalo je samo umiješati tri sastojka - pedeset posto hrabrosti i po dvadeset pet posto sreće i financija.

- Nažalost, ne mogu vam ispričati bajku. Jer, sve je išlo vrlo spontano, ali s puno, puno sreće. Konkretno, do svojih sam proizvođača došla uz pomoć interneta. Surfajući tražila sam najbolju ponudu i među mnoštvom imena uhvatila se za određene proizvođače iz Venecije. Došla sam, objasnila im što želim i na kraju to i dobila.

Šest mirisa za kuću: I giardini segreti di Monte je miris s notom skrivenih ružičnjaka na Monteu, mjestu gdje sam se igrala kao dijete; La notte di san Lorenzo sofisticiran je i elegantan miris; Liricordi i fiori al vento čine lavanda, bosiljak i ružmarin; Walking on the sunny beach pak kokos i vanilija; Callete, piazzette, musica e canto su puni agruma i energije i naposljetku Early morning freshness je bijeli mošus, svjež i čist miris, veli Samantha, čija je trgovina mirisima oborila i jedan gradski, interni rekord.

Naime, to je jedan od rijetkih butika smještenih u Careri koji vrata kupcima nije zatvorio ni preko zime, a u kojeg se nerijetko navraća s praznim bočicama, tražeći određeni miris koji je domaće ali i brojne strane goste dočekao, odnosno ispratio iz Rovinja.

Reklama uz Chanel

Ipak, najveći kompliment supružnici Salvi dobili su reklamom u švicarskom magazinu Luxury Life, kada su se njihovi mirisi, i to rame uz rame s fotografijama parfema Chanel, Prada, Versace našli u istom časopisu.

- Naravno da sam ostala zatečena tom reklamom, tim više što sam posao sa švicarskom novinarkom "odradila" ne vjerujući da će išta od rečenog i snimljenog biti objavljeno. Inozemne pohvale gode, no bez obzira na to, najveće mi je zadovoljstvo kada se moji sugrađani zadovoljni vraćaju. Time je moja misija ispunjena.

Jer, osim što uživam u mirisu svoga doma, sve više je Rovinjaca koji osjećaju i dušom i nosom ono što sam ostvarila, objašnjava Samantha, jedna od rijetkih u gradu koja je stvorila i zaštitila svoj brand, ali i postigla da, poput ekskluzivnih restorana, danas nakon samo godinu dana poslovanja i sama ima listu čekanja za određeni miris. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter