Lucija Vudrag apsolutna pobjednica 4. Pula Guitar Festa

Aapsolutna pobjednica Lucija Vudrag (Marko Hajdarović)
Aapsolutna pobjednica Lucija Vudrag (Marko Hajdarović)

Lucija Vudrag apsolutna je pobjednica 4. Pula Guitar Festa održanog u organizaciji OKUD-a Istra. Lucija Vudrag, koja se natjecala u prvoj kategoriji, osvojila je 97 bodova te joj je uručen prelazni pokal na čuvanje godinu dana a dobila je gitaru od Eurounit grupe koja je bila jedan od glavnih sponzora i pokrovitelja ovog natjecanja uz Grad Pulu. U ostalim pojedinačnim kategorijama pobijedili su Stela Dermit, Matilda Milković, Tin Glavočević i Jan Samaržija.

Natjecanje se za osnovnoškolce održavalo u prostorijama OKUD-a Istra a za srednjoškolce u glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova. Svečano zatvaranje i dodjela nagrada održani su u sjedištu Zajednice Talijana u Circolu, a na ceremoniji se predstavio gitaristički komorni ansambl laurum kojeg čine renomirani profesori a ujedno i članovi prosudbenih komisija i to Antonio Rumenović, Vlade Brzović, Tamara Perc i Hrvoje Ton, a stručni su žiri sačinjavali i profesori Goran Benevrkić i Dario Budicin iz Pule. Pored natjecanja paralelno se održavao i masterclasss koji su vodili Rumenović i Ton. Na natjecanju je sudjelovalo 50-ak natjecatelja i polaznika masterclassa iz više od deset hrvatskih gradova.

Organizatori ističu da su izuzetno zadovoljni odazivom i interesom djece i mentora za ovu manifestaciju jer je vrlo bitno da u samim počecima stvore čvrste temelje na kojima se kasnije može graditi budućnost ove manifestacije te stvoriti još jedan brend i tradiciju inspiriranu Susretima harmonikaša u organizaciji OKUD-a Istra. Vjeruju da će uspjeti egzistirati narednih godina, a nadaju se da će i ostale institucije prepoznati ovaj kulturni projekt.

(M. Ra.)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter