Ljubitelji oldtimera obilježavaju pripojenje Istre matici domovini

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Auto moto klub Pula organizira u nedjelju 25. rujna 1. Susret povijesnih vozila oldtimera u čast obilježavanja povijesnih pazinskih odluka o pripojenju Istre matici domovini 25. rujna 1943. godine. Program su najavili tajnik AMK Pula Boris Siljan i član Izvršnog odbora Igor Ilić.

- Plan je da se vlasnici oldtimera okupe na Forumu od 9 do 10 sati gdje će se potom i službeno otvoriti susret. U 10.30 sati idemo pješice u obilazak Povijesnog i pomorskog muzeja Istre i razgled tamošnje izložbe, te u ZeroStrasse. Oko 12.30 sati vratit ćemo se na Forum odakle u 13 sati kreće defile povijesnih vozila ulicama grada i do Lungomarea, a nakon 14 sati naše se druženje nastavlja piknikom na Puntiželi, rekao je Siljan te ustvrdio da su ovo prvi susreti, ali se nada kako će postati tradicionalni.

Najavio je dolazak oko 60 starodobnih vozila iz Siska, Zagreba, Rijeke, Opatije, Umaga i Rovinja, a kao atraktivni primjerak naveo je Chevrolet iz 1929. godine.

- Sva će vozila biti starija od 30 godina, dakle svi će biti oldtimeri, pa smo ovu malo drugačiju i građanima atraktivniju manifestaciju željeli povezati sa značajnim datumom za Istru, 25. rujnom, naveo je Siljan.

Inače, kako je naglasio, krajem 2015. godine pri Auto moto klubu Pula osnovana je sekcija oldtimera koja će se promovirati ovom prigodom. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter