Ljubavni lokoti preteški za mostove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pariške vlasti uputile su apel zaljubljenim parovima koji posjećuju Pariz i kao dokaz svoje ljubavi na nekom od brojnih pariških mostova stavljaju lokote sa svojim imenima. Naime, težina lokota počela je ugrožavati strukture mostova.

Selfi kao dokaz ljubavi

Novom kampanjom pozivaju posjetitelje da naprave selfie i objave ga na Twitteru koristeći hashtag #lovewithoutlocks. Fotografije mogu objavljivati i na internet stranici posvećenoj "ljubavi bez lokota".

Pariške vlasti smatraju da turisti moraju razumjeti da postoje posljedice njihovih postupaka.

- Naša ideja je da parovima damo alternativu, odnosno mogućnost snimanja selfija kao dokaza ljubavi umjesto stavljanja lokota - izjavili su, a prenosi list Deutche Welle.

Jedan od krivaca za lokote na mostovima jest talijanski pisac Federico Moccia koji je u knjizi "Želim te" opisao scenu u kojoj glavni junaci stavljaju lokot na most Milvio u sjevernom dijelu grada Rima.

Ključeve bacili u Seinu

Nakon toga, na tom su se mjestu počeli pojavljivati prvi lokoti. U Parizu su prvi lokoti postavljeni 2008. godine, a ključevi koji ih otvaraju bačeni su u rijeku Seine, što danas zabrinjava zaštitnike prirode. U ožujku ove godine dvoje Amerikanaca koji žive u Parizu pozvali su vlasti da uklone lokote sa slavnog mosta Pont des Arts jer je težina počela ugrožavati njegovu konstrukciju. Upravo zbog toga s mosta su u lipnju evakuirani turisti. (A. Br.)


Podijeli: Facebook Twiter