Latino ritmovi uz humanitarni predznak

Samanta Stell
Samanta Stell

Koncert u povodu dvadeset godina umjetničkog rada poznate pulske flautistice Samante Stell održat će se sutra, 1. kolovoza, u 21.30 sati na terasi Zajednice Talijana.

Bossa nova i tango

- Uz potporu Zajednice Talijana i Turističke zajednice grada Pule zajedno s bendom Musicitta', opatijskim kantautorom Davidom Danijelom, nastupit će i udaraljkaš Vedran Vojnić, Boro Lukić na električnoj gitari, te Igor Božušković, bas. Band Musicitta' djeluje u sastavu Irena Vladisavljević, klavir i back vokal, Damir Vukelja, električna gitara, Nenad Mirt, bas, Sebastijan Stell, bubnjevi i vokalistica Roberta Goldin, Puljanka nastanjena u Bologni. Na repertoaru će biti uglavnom latino glazba, pjevat ćemo na talijanskom, španjolskom i portugalskom, bit će tu ritmovi sambe, salse, bossa nove, tanga. Ovo je moj prvi ljetni poklon publici, a na jesen ću prirediti i koncert ozbiljnije, klasične glazbe, veli simpatična Samanta ističući i humanitarnu notu ovoga koncerta.

Naime, od 20 sati u velikoj dvorani Circola bit će izloženi likovni radovi štićenika Dječjeg doma "Pula", koji će se prodavati u humanitarne svrhe, za slobodne aktivnosti djece smještene u tome Domu.

- Što se tiče samoga koncerta, nadam se da će publika i zaplesati i dobro se zabaviti. Važno je napomenuti da smo mi pjesme aranžirali posebno za ovaj koncert, i da nismo cover bend, već smo pripremili repertoar samo za ovaj koncert, veli Stell.

Samanta Stell završila je osnovnu i srednju glazbenu školu u Puli u klasi profesorice Regine Nožica, diplomirala je flautu 1995. godine na konzervatoriju "Benedetto Marcello" u Veneciji u klasi profesora Francesca Chirica, a potom i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesorice Marine Novak. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod eminentnih pedagoga, više je puta bila laureat na natjecanju Istria Nobilissima, a nastupa solistički i kao član raznih skupina i orkestara (trio NaSaSa, duo Magic flutes, Musicitta' band, Puhački orkestar grada Pule, Evergreen kvartet) s kojima koncertira po Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj i SAD-u.

Bogata karijera

Sudjelovala je na snimanju brojnih CD-a, a surađuje s brojnim glazbenicima i skladateljima. Četrnaest se godina bavi pedagoškim radom, a zaposlena je u Umjetničkoj školi Poreč kao profesor flaute i komorne glazbe. Prije dvije godine dobila je godišnju nagradu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga kao najbolji pedagog u Hrvatskoj.

Ove je godine dirigirala Ženskim puhačkim orkestrom Istre koji je prvi puta nastupio u punom sastavu, sa 185 članica iz cijele Istre, na 40. Jubilarnim susretima limenih glazbi Istre u Breg Dolini. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter