Labin: Opća opasnost zagrmjela Titovim trgom

Opća opasnost na prepunom labinskom Titovom trgu
Opća opasnost na prepunom labinskom Titovom trgu

Kada je Euro Laube Keko, uniformirani zaštitni znak (starog) Labina, uz asistenciju voditelja programa Adriana Šćulca, na pozornici aktivirao sirenu, znak za opću opasnost, bio je to otponac za finale sinoćnje fešte u povodu Dana Grada na Titovom trgu. Zagrmjela je Opća opasnost, udarni izvođač, donijevši iz Slavonije "pola tone rock 'n' rolla".

Crć je bio prepun; posjetu nisu omela ni istodobna pučka slavlja u okolici, Barbanu i Pićnu, pa su starogradski ugostitelji mogli trljati ruke i na trenutak utihnuti sa žalopojkama na račun muka po strožem parkirališnom režimu.

"Uzalud sunce sja", "Pobjego sam", "Jednom kad noć", aktualni Porinom ovjenčani hit godine "Tvoje ime čuvam" i druge pjesme benda iz Županje dobro su primljene među mladima, unatoč notornim prigovorima dežurnih zanovijetala da "to nije muzika za feštu".

- Ne znam kada sam zadnji put vidjela tako ispunjen prostor pred binom, ostao je u uhu komentar djevojke oduševljene slikom na raspjevanoj placi.

Vokal Pero, koji pjeva takvom pero lakoćom, i ostatak Opće opasnosti opravdali su sigurno uglavljeno mjesto na onom zdravijem dijelu hrvatske scene.

Za šarolikost glede repertoara na glavnoj pozornici pobrinuli su se najzaposleniji istarski zabavljači, dojmljivi Night Express, uvjerljivo obradivši pop, rock i soul svjetske hitove te domaće uspješnice. "Neksići" su prava ekipa za party, bez srama mogu i na trgove većih gradova.

Nevjerojatnu žanrovsku raznolikost ponudila je šetnja starogradskim ulicama: dok je na šetalištu San Marco pred prepunom terasom s mahom starijom publikom pjevao lakonotaš Serđo Valić, kod Špine su pulski CherryBombz, energično i s osjetnim uživanjem u svirci, prošetali klasičnom rock pjesmaricom i propisno protresli prhut s kose tvrdokornih poklonika Hendrixove trzalice.

"Za svakog ponešto" priča zaokružena je u amfiteatru priređenim discom za mlade te partyjem elektronske glazbe na igralištu Đil. (Napisao i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter