La Piova… - gala koncert Livija Morosina

(A. KANCELAR)
(A. KANCELAR)

Nastavljajući višegodišnju tradiciju obljetničkih koncerata poznatih istarskih glazbenika koji se u pulskom kazalištu održavaju u povodu Dana oslobođenja i Dana Grada Pule, ovog će puta, petu godinu za redom, u ponedjeljak, 5. svibnja, na sam Dan Grada Pule, s početkom u 20.30 sati, u Istarskom narodnom kazalištu nastupiti veliki kantautor i jedan od najboljih autora na domaćoj pop rock i etno sceni Livio Morosin.
 
On ove godine, kako navodi producent koncerta Daniel Sponza, obilježava 20. obljetnicu autorskog glazbenog djelovanja, iako se Morosin muzikom bavi cijeli život. Na ovom velikom gala koncertu u INK-u gosti koncerta bit će mu etno skupina Šćike koja svira tradicijsku istarsku glazbu na suvremeni način, koristeći u svojim skladbama, osim suvremenih, i tradicijske instrumente kao sopile, mih, bajs, mišnjice, volarice, frulu, violinu i harmoniku trieštinu.
 
Osim Šćika, bit će i gostiju iznenađenja, poznatih glazbenika s kojima je Livio surađivao u svojoj bogatoj karijeri.
Ulaz se neće naplaćivati, već je koncert, kao i svake godine, zamišljen kao poklon građanima u povodu obilježavanja Dana Grada Pule.
 
Organizatori stoga pozivaju građane da od ponedjeljka 28. travnja preuzmu ulaznice na blagajni INK, s time da se pojedinačno može preuzeti maksimalno četiri ulaznice.
 
Dosad su u povodu Dana grada Pule u INK-u 2010. nastupili  Anelidi, za 45. obljetnicu djelovanja; godinu kasnije Nola obilježila je punoljetnost benda, Bruno Krajcar 2012. godine 30 godina stvaralaštva, te, 33 godine djelovanja, prošle godine Gustafi. (Z. ANGELESKI)
 

Podijeli: Facebook Twiter