Krajcar i Elegović snimili spot u Puli i na Brijunima


Pula, taj grad gdje završava pruga, grad dizalica, rimskih iskopina, grad nebrojenih uspomena njenih žitelja i uvijek s radošću dočekivanih gostiju i rodni grad Bruna Krajcara, inspiracija je bila za najnoviju pjesmu pulskog kantautora jednostavnog naziva "Jednog ljeta u Puli". Sjaj Arene i drugih spomenika, znana i skrovita mjesta grada i prekrasni Lungo mare tek su dio okvira pripovijesti što se kroz vrijeme okreću i nadopunjuju u zajedničkoj memoriji Pule koju je ovaj kantautor uglazbio.

No, taj glazbeni doživljaj o Puli na izrazito poetičan način ovih su dana u video spotu koji se snimao na lokacijama Pule i Brijuna uprizorili autor Bruno Krajcar i naša poznata filmska glumica Mila Elegović.  Ljubav i ljeto, memorijabilije grada, označene filmskim festivalom prožimlju se kao glazbena razglednica koju potpisuju Brunov i Milin senzualni glas u pjesmi evergrinskog izričaja pružajući slušatelju univerzalnu ljubavnu poruku. 

" Jednog ljeta u Puli' je skladba u koju je utkana ljubav prema umjetnosti i Gradu, zvučna kreacija u koju slušatelj s lakoćom ugrađuje svoju imaginaciju. Poetičan tekst potpisuje Daniel Načinović, glazbu moja malenkost, a aranžman Miron Hauser, dok je snimatelj Aldo Špada'."  rekao je Bruno Krajcar.

No, osim brojnih prepoznatljivih mjesta u Puli, za kadrove videa odabrali su i predivne Brijune te stari Cadillac koji će zaokružiti estetsku sliku koju su željeli prikazati i koji je oduševio šarmantnu glumicu.

" Bruna sam upoznala kod Nenada Brausa koji ima koncertna zbivanja na Crevenom otoku u Rovinju. Sviđa mi se njegov rad i htjela sam da mi nešto napiše. I onda me nazvao i rekao -  imam pjesmu, onako je retro. A kako ja volim retro glazbene izričaje, odmah sam to prihvatila", zadovoljno će atraktivna plavuša koja sa snimanja nosi samo lijepa iskustva " Bruno se potrudio oko svega, razradio je sve segmente i sve je bilo tako autentično i snimanje je bilo super.

I onda se u toj priči pojavio i Cadillac, i tu sam se osjetila kao filmska zvijezda. Želim da se žene voze u njemu. Sretna sam da je spot posvećen Puli i da ona ima tu pjesmu, jer je povijesno i pogrešno neiskorišten grad. Želim da obnove Hotel Rivijeru, da ima pet zvjezdica. On mora biti naj, jer je to naj od grada, i nadam se da će se netko prihvatiti toga, jer to zaslužuje i hotel, ali i grad. I naravno, nadam da ću pjesmu izvesti s Brunom da ću je izvesti na Pulskom filmskom festivalu", veselo je završila Mila. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter