Korejski reality show "The Friends"

Sa snimanja reality showa u Rovinju
Sa snimanja reality showa u Rovinju

Od 1. do 7. srpnja, Hrvatska je "meta" kamera i teleobjektiva. U koprodukciji Balduči filma i dvije producentske kuće iz Koreje - IHQ i E Planet Production, snima se korejski reality show "The Friends", koji će imati publiku od osam milijuna gledatelje i biti prikazan na četiri kanala u osam repriznih prikazivanja. Jedan od gradova u kojem se snima (pored Zagreba, Karlovca, Ogulina, Pule, Umaga, Poreča, Motovuna i Nacionalnog parka Plitvička jezera), jeste i Rovinj, u kojem se snimalo upravo ovog vikenda.

Naime, kako doznajemo ovo je treći put da se snima u Hrvatskoj, a s obzirom da su dva prethodna show programa imala veliku gledanost, za očekivati je da se povijest ponovi. Jer, Hrvatska je kako vele u producentskoj kući, postala zemlja koju turisti iz Koreje danas, zahvaljujući i upravo ovom showu, posjećuju u daleko većem broju.

U priči naime, sudjeluju tri glumca, među kojim i Hyuk Jang, trenutno top filmska zvijezda u Koreji. Priča je zapravo turistički putopis, o putovanju trojice korejskih turista koji istražuju Hrvatsku, ali pri tom uživaju u akciji u stilu Jamesa Bonda - voze jet ski, rone, jašu, veslaju.

Dakako, razgledavaju i gradove i sve ono što ih obilježava kao turističku atrakciju, degustiraju vina i specijalitete hrvatske kuhinje. Kurioziteta radi, spomenimo da u showu sudjeluju i neki Hrvati poznati u Koreji, poput boraca Filipovića, Drviša i drugih. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter