Koncert Dine Rizvić na premanturskoj placi

Dina Rizvić
Dina Rizvić

Fenoliga udruga u kulturi organizira koncert Dine Rizvić koji će se održati večeras u 20.30 na placi u Premanturi.

Dina Rizvić je mlada kantautorica multiinstrumentalistica, skladateljica i aranžerka iz Labina. Prošle godine diplomirala je na prestižnoj glazbenoj akademiji Berklee college of music u Bostonu, na odsjeku za suvremenu kompoziciju i produkciju uz klavir kao njezin primarni instrument. Na akademiji je duljinu školovanja uspjela skratiti iz redovne četiri u tri godine polažući i testirajući predmete unaprijed te je pritom osvojila i nagrade za akademski uspjeh i vještinu skladanja u suvremenoj glazbi. Školovala se u raznim područjima glazbe kao što su funk, pop, rock, klasika, filmska glazba, jazz, fusion.

Već u svojoj petoj godini započela je svirati klavir, osnovnu glazbenu školu završila je u Labinu a Srednju glazbenu školu u Rijeci. Velika prekretnica zbila se 2009. godine kada je sudjelovala u ljetnoj jazz školi "Jazz is back!" koju je u Grožnjanu održavao pokojni Boško Petrović, renomirani vibrafonist svjetskog glasa, inače njezin mentor i veliki uzor. U toj je školi imala čast učiti i svirati s mnogim profesionalnim glazbenicima koji su joj predavali kao što su Emil Spanyi, Howard Curtis, Ines Reiger, Ante Gelo, Ewald Oberleitner, Lasse Lindgren, a to je uvelike odredilo smjer njene daljnje karijere. Započeta suradnja s Petrovićem kulminirala je uspješnim nastupima na raznim koncertima u Hrvatskoj i Sloveniji te snimanjem live albuma "The future of Croatian Jazz".

Prvi autorski album ''Bez poraza'' u izdanju diskografske kuće Croatia records su kritika i publika vrlo dobro primile. Na albumu se nalazi deset pjesama raznih stilova, od popa i rocka preko funka sve do jazza.

Ulaz na večerašnji koncert je slobodan, a u slučaju kiše koncert se otkazuje. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter