Klepetan se ipak vratio Malenoj!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljubavna priča bijelih roda iz Slavonije u srijedu je dobila šesnaesti sretni nastavak jer mužjak Klepetan se popodne s dva tjedna zakašnjenja vratio partnerici Malenoj koja zbog slomljenog krila zimuje u Brodskom Varošu, pokraj Slavonskog Broda i o kojoj se brine Stjepan Vokić, umirovljeni domar  područne škole. 

Vjerni Klepetan ove je godine na povratku iz Afrike kasnio više od dva tjedna. Ljubitelji poznatoga pernatog para bili su zabrinuti da je došao kraj priči o Malenoj i Klepetanu. 

Ovako dugo kašnjenje Klepetana pokolebalo je i Malenu, koja je u gnijezdo primila drugog mužjaka. Novi par uredio je gnijezdo i ona je snijela prvo jaje iz kojega se ove godine neće izleći ptić jer je Klepetan iz gnijezda bacao granje, a s njim je bacio i jaje.  Klepetan se vratio u dosta dobrom stanju, rekao je Stjepan Vokić i dodao da se nakon nekoliko sati pomirio s Malenom. 

"Klepetanu je u okršaju ozlijeđeno krilo na tri mjesta, ali mi je dopustio gore na gnijezdu da mu pomognem. Ono što je očito jest da je bio šokiran zatečenim uljezom u svojem gnijezdu", rekao je  Vokić i dodao da je i sam počeo sumnjati u Klepetanov povratak. 

"On je programiran točno u dan jer odavde uvijek točno odlazi. To znači da i u povratku krene na vrijeme, ali ga nešto spriječi, nevrijeme ili nešto slično. Drago mi je da priča ide iznova. Sad mu moram i ja pomoći i krenuti u ribolov i pomoći koliko mogu", rekao je. 

Priča o tom paru roda postala je poznata diljem svijeta, a reportaže o dvije vjerne rode iz Slavonskog Broda objavljivane su u medijima od Japana do Čilea. Pred Malenom i Klepetanom sad su mjeseci intezivnog rada, a onda u kolovozu on ponovno kreće prema jugu Afrike. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter