Kada se spoje dvije strasti - moda i vino

Ana-Lea Janžić
Ana-Lea Janžić

Zanimljiv i sve prisutniji dizajnersko obiteljski modni tandem Laardesign posljednjih godina postalo je ime koje se rado nosi, ali koje iz kolekcije u kolekciju ima sve veći broj pobornika. Kroj i pročišćene linije njihova su nit vodilja. Dvojac u svoj modni brend implementira sebe, kćerka Ana-Lea Janžić street style i urbani doživljaj mode, a majka Renata pak prepoznatljive teksture (izbor je uvijek organza, taft, svila, koža, lan) senzibilitet i mekoću u odabiru forme. Pomno odabrani materijali i krojevi koji su urbani, no opet na neki način klasični pogodni su za majku i kćer. Osim besprijekornih krojeva njihov je trade mark povezan s ambijentom, ljudima i lokalitetima u kojima žive i stvaraju. Tako su njihove etikete izrađene od maslinovog drva, dok su zanimljivi modni editoriali uvijek na istarskim lokacijama. U traganju za novim idejama i stopljeni s prirodom, u posljednjem su proljetno/ljetnom editorijalu otišle korak dalje ili kako su rekle "dopustile su da ožive njihova osjetila i dopustili da se rodi jedna nova modna priča, ona o modi i vinu."

I dok ljubitelji hrane spajaju hranu i vino, ljubitelji mode odlučili su, logično, spojiti modu i vino. Kolekcija je nastala za jednog spontanog druženja modnog dvojica u Wine Station Trapan u Šišanu pored Pule. Očarane ambijentom i okusima vina  koje nastaju u podrumu Wine station-a Brune Trapana, Renata i Ana-Lea Janžić (Laardesign ) i L'art &Co koji je bio zadužen za frizure i make up, inspiraciju su pronašli u okusu vina i mitskog bića Uroboros. Pod objektivnom proslavljenog fotografa Hassana Abdelghanija Ana Lea pretvorila se u damu, kreacije su se stopile s ambijentom, vino je oživjelo i fotografija je sve to ovjekovječila u zanimljiv modni editorial.

"Kao što je svaka kreacija malo umjetničko djelo, tako je i vino osjećaj, umjetnost, vlastiti doživljaj pretočen u rajski nektar. Kušali smo redom sve, no posebno nas je dojmio on, uroboros, grčki simbol zmije koja sama sebi grize red. Ona predstavlja zatvoreni razvojni ciklus, a samim time i vječno ponavljanje. Povezanost neba i zemlje prenesena kroz znak Uroborosa osjeća se u vinu koje karakterizira izvrstan balans sortnosti i drva, a njegova struktura omogućava mu da zadrži snagu i svježinu, baš kao pravi Uroboros, pričaju dizajnerice, a mi pitamo "Zašto baš Uroboros?"

- Jer je dovoljno smion da aludira na vječni život mitskog bića koji doživljava metamorfozu, te biva poput mode drzak i samosvjestan. Loveći zadnje zrake sunca na terasi Trapanovih uživali smo svim osjetilima u vinu, impresionirani pričom o Uroborosu. Osjetivši koliko je Brunu trebalo hrabrosti da spoji i kreira nove okuse, tako smo u hipu i sami poželjeli forme i boje odvesti u nepoznato, objasnile su Laardesignice.

No, sve je itekako poznato - kvalitetni materijali stvaraju kvalitetnu priču. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter