Kad zapraše električni automobili

Rally je predstavio Loris Peršurić, Gordana Lalić i Tina Kolovrat (Ivan GRGAT)
Rally je predstavio Loris Peršurić, Gordana Lalić i Tina Kolovrat (Ivan GRGAT)

I ove godine vozi se najljepši i najtiši rally, četvrto izdanje međunarodnog "Nikola Tesla električnih vozila Croatia 2017" koji starta tradicionalno u Poreču i trajat će do 7. lipnja s ciljem u Zagrebu. Čak osam dana vožnje bit će realizirano rutom dugom 1.300 kilometara kroz predivne krajolike, preko pet otoka i šest nacionalnih parkova i uz mnoštvo atrakcija. Sudjelovat će pedeset vozila iz cijeloga svijeta od Njemačke, Nizozemske, Francuske, Švedske, Kanade…

Spretnost i brzina

Prvoga lipnja u Poreču će se održati ispit spretnosti i brzina, pa se stoga pozivaju svi zainteresirani da pogledaju atraktivnu zelenu vožnju, najavio je na jučer održanoj tiskovnoj konferenciji na velikome parkiralištu zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić, direktorica gradskog poduzeća Parentium Gordana Lalić te Tina Kolovrat predstavnica organizatora.

Kako je uvodno naglasio Peršurić Grad Poreč već duži niz godina radi na ekološkoj osviještenosti građana kroz čitav niz projekata. Energetski je obnovljena osnovna škola u Velom Maju, sufinancirana je ekološka obnova obiteljskih kuća, a preko poduzeća Parentium i Stana i obnova više stambenih objekata. Postavljene su solarne klupe, kolektori na objektima javne namjene, a putem izgrađene punionice za električne automobile godišnje se njome služe i stotinjak pridošlih gostiju. Stoga i ovo četvrto zdanje rellya samo potvrđuje da postajemo lider u ekologiji.

Turisti novog doba

Prošle godine sudjelovalo je 60 električnih vozila, a najvećim dijelom bili su to vozači Tesla vozila iz čitavog svijeta. Riječ je o poduzetnicima novog doba i vodećim ljudima u svojim radnim sredinama, zaljubljenicima u prirodu, organsku hranu i proizvode, ljudima čijem odabiru posvećujemo puno pažnje, istaknula je Kolovrat te naglasila kako se kroz ovakav inovativni koncept Hrvatska prezentira i kao turistička zemlja koja posjeduje golemi potencijal upravo u privlačenju ovakve vrste turista, ekološki osviještenih te više platežne moći kakve hrvatski turizam i priželjkuje. Kao i prijašnjih godina Porečani i gosti moći će uživati u atraktivnim vožnjama, a službeni program rallya održat će se 1. lipnja s početkom u 16.30 sati na Trgu Slobode. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter